Nemzetközi konferenciát rendeznek az európai filmintézetek stratégiáiról – 2016. május 27.

Nemzetközi konferenciát rendeznek az európai filmintézetek stratégiáiról, a közönségépítés lehetőségeiről, módszereiről a Francia Intézetben és az Premier Kultcafé Örökmozgó termében, a MaNDA részvételével.
A konferencia programja:

Francia Intézet

08.45 Megnyitó – köszöntőt mond Hervé Ferrage, a Budapesti Francia Intézet igazgatója és Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója.

09.00 Filmintézetek külföldön és idehaza – angol nyelvű kerekasztal-beszélgetés az európai filmintézetek működéséről. Vendégek: Emilie Cauquy (La Cinemathéque Française), Fejes Katalin (MaNDA), Massimo Benvegnu (EYE, Film Institute Netherlands) – moderátor: Ráduly György – filmforgalmazási szakember

10.30 Kávészünet

11.00 A jövő filmmúzeuma – magyar nyelvű kerekasztal-beszélgetés a hazai filmkultúra intézményes ápolásáról. Vendégek: Gelencsér Gábor (ELTE), Kurutz Márton (MaNDA), Muszatics Péter (Cinefest), Orosz Anna Ida (MaNDA),Teszler Tamás (MaNDA) – moderátor: Buglya Zsófia – az Uránia Nemzeti Filmszínház programigazgatója
Örökmozgó Filmmúzeum – Premier Kultcafé

15.30 Rövidfilmek Jancsótól – Jancsóról

16.30 Kávészünet

17.00 Értékmegőrzés operatőri szemmel – beszélgetés Kende János Balázs Béla-díjas operatőrrel és Szabó Gábor Balázs Béla-díjas operatőrrel. A beszélgetést moderálja: Czirják Pál (MaNDA)

18.30 Szerelmem, Elektra – angol felirattal (Jancsó Miklós, 1974, 72’) – bevezetőt mond Kende János, a film operatőre

19.45 – 22.0019.45 – 22.00 Kötetlen beszélgetés a kávézóban

A konferenciára minden érdeklődőt szeretettel várnak.