Arany Blende: a legjobb magyar trailer nyomában

Elindult a nevezés az Arany Blendére, ami a legjobb magyar filmelőzeteseket keresi. Egyelőre még prekaranténos trailereket várunk, és bízunk benne, hogy nektek is tetszik a kezdeményezés. Amennyiben igen, segítsetek eljuttatni ahhoz, akit érinthet!

A nevezés feltétele mindössze az, hogy az adott magyar filmet 2019. január 1. és december 31. között mutatták be nyilvánosan. A film lehet bármilyen műfajú, hosszúságú, nevezni a hivatalos előzetest kérjük, mert arra vagyunk kíváncsiak, ki hogyan próbálta elérni a megcélzott nézőit tavaly. A trailer hossza 20 másodperc és 2,5 perc között lehet.

A nevezés hivatalosan 2020. április 30-án, a Magyar Film Napján indul az aranyblende.hu oldalon keresztül. A nevezés határideje május 21.

Az Arany Blende egy díj a legjobb magyar előzeteseknek, és egy épülő adatbázis, ahol terveink szerint évről évre nyomon követhetjük az aktuális magyar trailer-trendeket. 2020-ban gyökeresen megváltoznak a filmfogyasztási szokások, fontosnak tartjuk, hogy a 2019-es évnek is legyen egyfajta lenyomata, arról, hogyan próbálták a filmek megtalálni a közönségüket a trailerek segítségével.

A versenybe került előzetesek közül az Arany Blende honlapján szavazhatja meg a közönség a neki legjobban tetszőt: azé a közönségdíj, amelyik a legtöbb szavazatot kapja. A fődíjról a szakmai zsűri dönt, aki több szempont szerint értékeli majd az alkotásokat.

Mi miatt fognak újra beülni moziba a nézők? Még nem tudjuk. De vajon tudjuk-e azt, hogy eddig mi miatt ültek be rájuk? Volt-e bármilyen recept, felfedezhető-e bármilyen összefüggés a trailerek és a megváltott mozijegyek száma között? Másképp működik-e ez Magyarországon és másképp külföldön? És hogyan fog ez változni mostantól? Ilyen és hasonló kérdésekre keressük a választ az Arany Blendével, ami most a legjobb 2019-es magyar trailert keresi.

https://aranyblende.hu/

https://www.facebook.com/aranyblende/