Horvát Lili alkotása nyerte a filmfesztiválok New Vision díját

A FELKÉSZÜLÉS MEGHATÁROZATLAN IDEIG TARTÓ EGYÜTTLÉTRE című filmjéért Horvát Lili nyerte a Moving Images – Open Borders fesztivál hálózat újonnan alapított New Vision díját.

A valóság és képzelet határán játszódó romantikus alkotást egyedülálló filmes megközelítéséért díjazták. Horvát Lili személyesen vette át a díjat a Crossing Europe filmfesztiválon szombat este Linzben.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült szerelmesfilm kiemelkedő sikert aratott itthon és külföldön egyaránt, Varsótól Chicagóig díjazták a nemzetközi fesztiválok és január végén az amerikai bemutató alkalmával nagy lelkesedéssel fogadták az Egyesült Államok filmkritikusai. Európa szerte, Kanadában, Latin-Amerikában és Ausztráliában is látható lesz Horvát Lili filmje,  hiszen a Nemzeti Filmintézet már 20 forgalmazási területre értékesítette a kiemelkedő magyar mozifilmet.
A Felkészülés…-ben Márta (Stork Natasa), a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz.
Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival (Bodó Viktor). Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.
A Poste Restante gyártásában készült romantikus dráma producere Csernátony Dóra, Miskolczi Péter és Horvát Lili, az operatőr Maly Róbert volt. A Felkészülés… online megtekinthető a Filmio-n, műsoron lesz a Magyar Mozgókép Fesztiválon, és öt kategóriában – legjobb játékfilm, legjobb rendező, legjobb női főszereplő, legjobb forgatókönyv, legjobb vágó – jelölt a Magyar Mozgókép Díjakra. A hétvégén véget ért linzi Crossing Europe fesztiválon a legjobb dokumentumfilm díját a Dér
Asia és Haragonics Sára rendezésében készült Anyáim története nyerte.

Fotó: Horvát Lili Linzben a Crossing Europe filmfesztivál díjátadóján.

Felkészülés előzetes:

Moving Images – Open Borders

Filmio

Magyar Mozgókép Fesztivál