Rekordszámú magyar filmmel várnak ősszel a mozik

A nyár folyamán újraindultak a magyar mozik, a több hónapos szünet után elsőként bemutatott Pesti Balhé című vígjátékra Lóth Balázs rendezésében már mintegy 70 ezren váltottak jegyet. Az ősz folyamán további izgalmas, a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült új magyar filmek érkeznek a mozikba.

A filmkínálatban lesznek romantikus vígjátékok, történelmi dokufilmek és drámák, jön Herendi Gábor új filmje is. A főszerepekben a legnépszerűbb színésznők és színészek, köztük Kerekes Vica, Mátray László, Stork Natasa, Bodó Viktor, Molnár Áron, Bányai Kelemen Barna, Török-Illyés Orsolya, Rezes Judit, Mészáros Blanka, Mészáros Máté, Ötvös András és Fekete Ernő lesz látható.

„A Nemzeti Filmintézet az elmúlt hónapokban azon dolgozott, hogy biztonságos körülmények között újraindulhasson a hazai filmipar. A nyáron újranyitó vetítőhelyeket a Vissza a moziba!– A magyar film hónapja pályázattal a Nemzeti Filmintézet 300 millió forinttal támogatta, hogy magyar filmeket tűzzenek műsorra júliusban és visszacsábítsák a közönséget. A biztonságos körülmények között üzemelő mozikba folyamatosan térnek vissza a nézők, és bizalomra ad okot, hogy a július végén bemutatott Pesti balhé-ra már mintegy 70 ezren váltottak jegyet.” – nyilatkozta Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Az őszt szeptember 10-től Lakos Nóra első mozifilmje, a Hab édesíti meg. A könnyed stílusú, de komoly témákat is boncolgató romantikus vígjáték főszerepeit Kerekes Vica és Mátray László alakítják.(Forgalmazó: InterCom)

Nincs parancs! címmel készült 1989 sorsfordító eseményeiről egy magyar és egy német határőr történetén keresztül tényfeltáró történelmi dokumentumfilm Szalay Péter rendezésében, amely szeptember 17-től lesz a mozik műsorán. (Forgalmazó: Dunatáj Alapítvány)

Szeptember 24-én,a velencei és a torontói filmfesztivál premierjét követően érkezik a mozikba Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje, amelyben a valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében, a főszerepekben Stork Natasa és Bodó Viktor.(Forgalmazó: Mozinet)

Kocsis Ágnes harmadik mozifilmje, az Éden számos nemzetközi fesztiválszereplés után október 15-én érkezik a hazai mozikba. A magyar-román koprodukcióban, belga részvétellel készült film egy különös szerelmi történet, amelynek főszereplője egy harmincas évei végén járó nő, aki mindenre allergiás, ami a modern civilizációval jár. (Forgalmazó: MythbergFilms)

Herendi Gábor új filmje, a Toxikoma, Szabó Győző azonos című önéletrajzi írásán alapul, mely a két főhős, a drogos alfahím és az istent játszó pszichiáter egymásnak feszüléséről és baráttá válásáról szól. A Toxikoma október 22-től látható a mozikban, a főszerepeket Molnár Áron, Bányai Kelemen Barna és Török-Illyés Orsolya játssza. (Forgalmazó: Vertigo Média)

A Rezes Judit, Mészáros Blanka és Mészáros Máté főszereplésével készült Gothár Péter-filmet, a Hét kis véletlen-t november 26-án mutatják be a mozik. A film történetmesélése a kortárs szórakoztató film sablonjaitól eltérő új filmes közlési forma lesz.(Forgalmazó: Véletlenek)

Nagy Viktor Oszkár Becsúszó szerelem című filmje november 12-től lesz látható. Az európai romantikus komédiák szellemében fogant vígjáték érzelmes, humoros története bepillantást enged a focidrukkerek lelkes, de ellentmondásos világába, az örökbefogadás bonyodalmaiba és a gyerekvárás mindenki életét fenekestül felforgató helyzeteibe. A főszerepekben Ötvös András és Gombó Viola Lotti. (Forgalmazó: Vertigo Média)

December elsejétől lesz látható A béke követei, a trianoni Magyar Békedelegáció munkáját bemutató dokumentum-játékfilm. A Babos Tamás és Kálomista László Tamás rendezésében készülő alkotás archív felvételeket, történész megszólalásokat és dramatizált jeleneteket vegyít, hogy a mai nézői elvárásoknak megfelelően mutassa be a békeküldöttség féléves munkáját. (Forgalmazó: Megafilm)

Varsics Péter első mozifilmjében, az Így vagy tökéletes-ben humorral és érzelemmel mesél egy ezoterikus sikerkönyvszerző és egy magát tehetséges szépírónak gondoló, kiégett reklámos hazugságokkal és önbecsapásokkal teli kapcsolatáról. A ma Budapestjén játszódó romantikus dramedy december 3-án érkezik Béres Mártával és Fekete Ernővel a főszerepekben.(Forgalmazó: InterCom)

A tervek szerint még idén bemutatják Bergendy Péter új filmjét, a Post mortem-et. A Klem Viktor és Hais Fruzsina főszereplésével készült borzongató alkotás az első világháború és a spanyolnátha-járvány után játszódik egy kísértetjárta, magyar faluban. (Forgalmazó: InterCom)

Bővebben: https://nfi.hu/nezzmagyarfilmet