Apolló Mozi –
Salgótarján

A salgótarjáni Apolló mozi története már több mint 40 évre nyúlik vissza, a komplexum 1975-ben nyílt meg. Nyitásakor az épület a legkorszerűbb vetítéstechnikával rendelkezett, és közel 30 évig gigantikus méreteivel, 500 férőhellyel és hatalmas vásznával csalogatta a mozirajongókat, az ország első nagyteljesítményű ipari légkondicionáló gépe is ebben az épületben kapott helyet.

Az épület 2012 és 2015 között komplex felújításon esett át, melynek részeként immáron két terem várja a nézőket, egy 112 és egy 76 férőhelyes. Az Apolló Centrum átalakítási tervét Magyar Géza, kétszeres Ybl-díjas építész készítette, a belsőépítész a Ferenczy-díjas Somogyi Pál volt.

Egy mozi sikerének titka a magas színvonalú filmszolgáltatás, azaz a legjobb kép és hangminőséget biztosító berendezések beszerelése, ezért mindkét terembe Christie vetítőgép és Dolby hangrendszer került beépítésre. A vetítőgépek kanadai gyártója jelenleg piacvezető a digitális mozi projektorok piacán. Mindehhez a nagyteremben Dolby szemüveges 3D rendszer párosul, amely igazi térhatást biztosít, de talán a legfontosabb, hogy PREMIER filmszínházként üzemel a megújult Apolló mozi, így a filmek az országos megjelenéssel egy időben kerülnek bemutatásra. Változatos filmkínálattal, heti 2-3 premier filmmel igyekszünk becsábítani a régi és az új nézőközönséget.

Az épület teljes területe klimatizált, így a jó szórakozás évszaktól függetlenül garantált. A mozi igény esetén teret adhat zártkörű vetítések, díszbemutatók lebonyolítására is.

Az Apolló mozi alapító tagja a Kultik magyar mozihálózatnak, mellyel – 14 másik mozival együtt – létrehozták Magyarország második legnagyobb mozihálózatát. Az egy-két termes, többnyire belvárosi mozik igyekeznek az adott város kulturális életének a részévé válni. Nem csak filmet vetítenek, de értékeket sugároznak a közönségük legnagyobb örömére. A mottó: Multik helyett Kultik!

Elérhetőségek
Apolló Mozi – Salgótarján
3100 Salgótarján, Erzsébet tér 4.
Telefon: 06-32-786-287
E-mail: info kukac salgoapollo.hu

http://salgoapollo.hu/