Otthon Mozi –
Kecskemét


1937-ben nyílt meg az Otthon mozi, amely jelenleg a város egyetlen hagyományos filmszínháza. 1994 óta art-moziként működik a Kecskeméti Ifjúsági Otthon üzemeltetésében. A műsorválasztást a filmművészet értékes alkotásainak bemutatása és a gyermek programok jelentős aránya jellemzi. 2004-ben a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának art mozi fejlesztési programja keretében, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának beruházásaként felújításra került. 1937-ben nyílt meg az Otthon mozi, amely jelenleg a város egyetlen hagyományos filmszínháza. 1994 óta art-moziként működik a Kecskeméti Ifjúsági Otthon üzemeltetésében. A műsorválasztást a filmművészet értékes alkotásainak bemutatása és a gyermek programok jelentős aránya jellemzi. 2004-ben a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának art mozi fejlesztési programja keretében, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának beruházásaként felújításra került.

A felújítás kiterjedt a mozi fény- és hangtechnikájára valamint belsőépítészetére és a tetőfelújítására. A munkálatok során napvilágra került a vetítőterem – az egykori díszterem – eredeti, épségben megmaradt szecessziós mennyezete, mley Róth Miksa neves üvegfestő és mozaikműves munkája.
A mozi tagja a magyar Art Mozi Egyesületnek és az Art Mozik Nemzetközi Szervezetének (CICAE).
Valamint 2007. január 1-jétől tagja az Europa Cinemas hálózatnak.

Az Otthon Mozi akadálymentesített, nézőtere klimatizált, befogadóképessége: 1 terem: 200 fő.
Alkalmas egyéb rendezvények – koncertek, színpadi műsorok – és konferenciák megvalósítására.A mozihoz hangulatos kávézó és teázó társul.

Elérhetőségek:
6000 Kecskemét, Kossuth tér 4.
Tel./Fax: 76/490-640, 76/481-686
facebook/otthonmozikecskemet

www.otthon-mozi.hu