P’Art mozi –
Szentendre

Fotó: Forgács Balázs, www.mozivilag.com

A P’Art Mozi a Dunakanyar egyetlen mozija, mely Szentendre egyik kis gyöngyszeme. 10 éve art moziként működik. 2015-ben ünnepli fennállásának 10. évfordulóját.

Kialakításában a helyi művészek játszottak jelentős szerepet és nekik köszönhető az a meleg, otthonos hangulat, amely a színes belső tereket jellemzi. Szentendrei civil kezdeményezésre jött létre, a szentendrei polgárok jelentős anyagiakkal szellemi és fizikai munkával járultak hozzá a mozi kialakításához, a A P’Art Mozi Baráti Kör 4 éve alakult és azóta erkölcsi, szellemi támogatást mai napig ragaszkodnak hozzá és szívügyüknek tekintik. nyújt a mozi munkájához. Jelenleg az egyetlen klubszerű találkozási hely.

2012-ben a szentendrei kultúra barát önkormányzat és az állam támogatásával sikerült A P’Art Mozi digitalizálása, mert a művész mozik A mozi programkínálatát olyan koncepció mentén alakította ki, amely mára A P’Art Mozi multikulturális térként működik. A változatos filmkínálat mellett filmklubok, szakmai programok és közönségtalálkozók, számos érdekes kulturális program várja az érdeklődőket: kiállítások, irodalmi találkozók, koncertek, várostörténeti előadássorozat, művészeket és közéleti embereket bemutató sorozatok, beszélgetős estek, bábszínház , családi népdaléneklés és számos izgalmas kulturális esemény színesíti a kínálati palettát. Mindezen túlmenően: nyári filmes táborok felnőtteknek és fiataloknak, kiemelt figyelmet kaptak. sikeresnek bizonyult. szaktanfolyamok, terembérleti rendezvények.

A mozi heti hét napi nyitva tartással átlagosan napi 3 filmvetítést tart. Ahogy a helyiek emlegetik: Érdemes a P’Art Moziba járni, mert ott mindig történik valami !

A mozi részei:
Art minősítésű moziterem: 76 fős
Kis vetítőterem: 30 fős
Klubhelyiség: 20 fős
Kávézó 15 fős