Uránia Nemzeti Filmszínház – Budapest

Az Uránia Nemzeti Filmszínház a hazai mozik sorában az egyedüli nemzeti intézmény jellegű film- és kulturális centrum, a Nemzeti Színház, az Operaház filmszakmai megfelelője, amelynek legfontosabb feladata a magyar és az európai filmértékek, a kortárs és a klasszikus filmművészet kincseinek bemutatása és műsoron tartása, filmklub jellegű programok, nemzeti és nemzetközi filmes fesztiválok, díszbemutatók szervezése.

Az Uránia műsorpolitikája a filmkultúra sokszínűségének bemutatására törekszik, célja többek között megtartani, kibontakoztatni a mozi átalakulóban lévő intézményének közösségszervező erejét.

Az elmúlt években a filmek mellett a társművészeti közvetítések is állandó részévé váltak a filmszínház kínálatának. A világ rangos művészeti intézményeinek műsorát, többek közt a New York-i Metropolitan Opera, a moszkvai Bolsoj Balett, a szentpétervári Mariinszkij Színház, a londoni Royal Opera House, a National Theatre és a Shakespeare’s Globe csodálatos produkcióit hozzák el Budapest szívébe.

A Filmszínház szecessziós-mór pompájú, Europa Nostra díjjal kitüntetett műemlék épületében – a digitális mozivetítők és 2013 nyarán felújított hangrendszer jóvoltából – a régi és a új, a hagyományos és a high-tech, a klasszikus és a kortárs találkozásának lehet a közönség szem- és fültanúja.

Cím: 1088 Budapest, Rákóczi út 21.
Honlap: www.urania-nf.hu
Facebook: www.facebook.com/UraniaBudapest
Tel: 061 486 3400 (jegypénztár)
Email: info@urania-nf.hu