Becsúszó szerelem

Bemutató: 2020. november 12.
Forgalmazó: Vertigo Média

Színes, magyar romantikus vígjáték, 92 perc, 2020
Korhatár: 12

Vetítési időpontok november 8-án, az Európai Art Mozi Napon:

13:15 Apolló Mozi, Debrecen
16:00 Lehel Filmszínház, Jászberény
16:00 Művész Mozi, Budapest
16:15 Barátság Mozi, Székesfehérvár
16:30 Művészetek Háza Béke Terem, Miskolc
17:00 Belvárosi Mozi, Szeged
17:30 Center Mozi, Békéscsaba
17:45 George Pal Filmszínház, Cegléd
17:45 Puskin Mozi, Budapest
17:50 Agora Savaria Filmszínház, Szombathely
18:00 Art+Cinema, Budapest
18:00 Duna Mozi, Visegrád
18:00 KMKK Art Mozi, Celldömölk
18:00 Krúdy Gyula Art Mozi, Nyíregyháza
18:00 Otthon Mozi, Kecskemét
18:00 Tisza pArt Mozi, Szolnok
18:25 P’Art Mozi, Szentendre
20:00 Cinema Bridge Mozi, Gyöngyös
20:00 Tapolca Városi Mozi, Tapolca
20:15 Apolló Mozi, Debrecen
20:30 Kino Café mozi, Budapest

Előzetes:

Gyula, az elkötelezett fociultra és felesége, Mariann gyereket szeretnének. Miután kiderül, hogy a férfi meddő és az örökbefogadás lehetősége is elszáll, Mariann utolsó esélyként megállapodik egy roma lánnyal, Lüszivel, hogy a hamarosan születendő gyermekét magukhoz veszik. A terv mindannyiuk életét fenekestül forgatja fel. Gyulának ettől fogva folyamatosan trükköznie kell, hogy ne bukjon le a rasszista focirajongó barátai előtt, a magánélete pedig további nem várt fordulatokat tartogat számára: Ámor nyilai a legváratlanabb helyről találnak a szívébe, humoros helyzetek és erkölcsi dilemmák sora elé állítva hősünket.

A Becsúszó szerelem Nagy Viktor Oszkár új játékfilmje. Nagy első játékfilmjével, az Apafölddel a nemzetközi kritikusok Gene Moskowitz díját nyerte el a 40. Magyar Filmszemlén. Azt követően számos díjnyertes dokumentumfilmet (Két világ között, Felsőbb parancs, Székely lelemény), valamint a Hivatal című tévéfilmet készítette el. A film főszereplői Ötvös András (Nyitva, #Sohavégetnemérős, Isteni műszak), Thuróczy Szabolcs (Drakulics elvtárs, Aranyélet, Valami Amerika 3, Tiszta szívvel), Stefanovics Angéla (Akik maradtak, Liliom ösvény, Viktória: A zürichi expressz) és Rajkai Zoltán (Alvilág, Aranyélet, Lajkó – Cigány az űrben, 1945). A mellékszerepekben mások mellett Tenki Réka (Nyitva, Testről és lélekről, Seveled, Budapest Noir) és a filmrendező Hajdu Szabolcs (Ernelláék Farkaséknál, Bibliothéque Pascal, Fehér tenyér) is láthatók. A Becsúszó szerelem látványtervezője Kővári Kata, a jelmeztervezője Sinkovics Judit (Foglyok, Testről és lélekről, Valami Amerika 3, Valan – Az angyalok völgye, Toxikoma). A film a Campfilm gyártásában, a Sparks koprodukciójában, a Filmintézet támogatásával készült.

Rendezte: Nagy Viktor Oszkár
Írta: Bárány Márton, Nagy Viktor Oszkár
Szereplők: Ötvös András, Gombó Viola Lotti, Thuróczy Szabolcs, Stefanovics Angéla, Rajkai Zoltán, Hajdu Szabolcs, Szabó Simon, Orosz Ákos, Tenki Réka, Pelsőczy Réka, Urbanovits Kriszta, Piller Ádám
Fényképezte: Kürti István
Vágó: Sass Péter
Zeneszerzők: Tövisházi Ambrus
Producer: László Sára, Gerő Marcell
Társproducer: Romwalter Judit

Médiapartner: