Hajtóvadászat

Bemutató: 2021. december 9.
Forgalmazó: Vertigo Media

Eredeti cím: Marco effekten
Színes, szinkronizált dán thriller, 120 perc
Korhatár:16

Vetítési időpontok november 14-én, az Európai Art Mozi Napon:

17:45 Center Mozi Békéscsaba
18:20 Agora Savaria Filmszínház Szombathely
19:00 Barátság Mozi Székesfehérvár
20:00 Apolló Mozi Pécs
20:00 Art+Cinema Budapest
20:00 Cinema Bridge Mozi Gyöngyös
20:00 Duna Mozi Visegrád
20:00 Lehel Filmszínház Jászberény
20:00 Művészetek Háza Uránia Terem Miskolc
20:15 Tisza pArt Mozi Szolnok
20:30 Belvárosi Mozi Szeged
20:45 Művész Mozi Budapest

Tovább a 6. Európai Art Mozi Nap teljes programjához >>

Előzetes:

Egy 14 éves utcakölyköt tartóztat le a dán határőrség egy eltűnt személy útlevelének birtoklása miatt. A rendőrség Q-ügyosztálya és Carl Mørck felügyelő kapja a feladatot, hogy megtalálja a kapcsolatot az eltűnt köztisztviselő és a tinédzser között. A helyzetet nehezíti, hogy az útlevél birtokosát közvetlenül eltűnése előtt pedofíliával vádolták meg, majd az ügyét szokatlan gyorsasággal lezárták. A csendes, traumatizált fiú azonban nem hajlandó beszélni a rendőrségen, miközben menekülnie kell a banda elől is, akiktől elszökött, hogy új életet kezdjen. Mørck felügyelő egyszerre szeretne a végére járni a titokzatos eltűnésnek, és segíteni a bajba jutott fiúnak.

A Hajtóvadászat Jussi Adler-Olsen világhírű bestseller krimisorozatának adaptációja. A film a nagy sikerrel bemutatott Nyomtalanul, Fácángyilkosok, Palackposta és A 64-es betegnapló után a dán író Q-ügyosztály szériájának ötödik darabja. A főszerepet a felügyelő szerepében korábban látott Nikolaj Lie Kaas-t váltó, többszörös díjazott nemzetközi sztár, Ulrich Thomsen (Ádám almái, Születésnap, A nagy füzet, Ópium – Egy elmebeteg nő naplója, Gengszterek fogadója, Banshee, Feketelista). A film rendezője Martin Zandvliet, aki korábban az Oscar-díjra jelölt remekművet, A homok alatt című háborús filmet készítette.

Rendezte: Martin Zandvliet
Írta: Anders Frithiof August, Thomas Porsager
Szereplők: Ulrich Thomsen, Zaki Youssef, Sofie Torp, Anders Matthesen, Lobus Olàh, Henrik Noël Olesen, Thomas W. Gabrielsson, Lisa Carlehe, Caspar Phillipson
Fényképezte: Aske Alexander Foss
Vágó: Per Sandholt, Per K. Kirkegaard, Mette Lybæk
Zeneszerzők: Sune Martin , Lars Ginzel, Martin Saabye Andersen
Producer: Mikael Chr. Rieks

Médiapartner: