Mi újság, kuflik?

Bemutató dátuma: 2019. október 3.
Forgalmazó: KEDD Animációs Stúdió

magyar animációs film, 77 perc, 2019 (6)

Előzetes:

A Mi újság, kuflik? újra elkalauzol bennünket az Elhagyatott Rét bokrokkal pettyezett végtelenjére. Zödön még mindig a legzöldebb, Pofánka a legpirosabb, Titusz a legsárgább, Hilda a leglilább, Valér a legkékebb, Bélabá a legbarnább, Fityirc meg a legszürkébb, mert… hát, mert annak is lennie kell valakinek!

A kuflik leginkább azt szeretik, ha nem történik velük semmi, és csak naphosszat heverészhetnek, beszélgethetnek, szemlélődhetnek a kupacuk tetején. De többnyire mégis úgy alakul, hogy békésen induló napjuk bonyodalmas kalanddá válik. A kuflik azonban jó barátok, így aztán együtt még a legkacifántosabb helyzeteket is meg tudják oldani.

Kalandjaik során találkozunk a többi rétlakóval is, akik szintén nagyon különleges lények. Az új filmben megismerhetjük például Doktor Furcsát, a zsibbadások és bizsergések szakértőjét, Kleofárdot, a Manótevét, a földalatti birodalom idegenvezetőjét, a bogaras bogarat, Csocsótányt, vagy Sámlit, azaz a Máshogyoszkópot, aki megmutatja, tulajdonképpen milyen is a világ valójában.

Kiderül, mi az a szötymag és a ruglipálya, milyen, ha Hildának pucováló rohama van, vagy milyen a macskalegyek trappolós tánca Bélabá nagyítóján keresztül. Az új filmben lesz kufli-pofavágóverseny, izgalmas kufli-kalózhajócsata és kufli-koncert, sőt Fityirc azt is megmutatja, hogy kell elsajátítani a zsákfejű békák délelőtti ummogását. Megtudjuk, hogy a kuflik nem tudnak ellenállni a pocsolyákban plocskolásnak, és még puffpudingot készíteni is megtanulhatunk.

A Mi újság, kuflik? igazi családi mozi, ami a kisebbeknek, a kicsit nagyobbaknak, sőt a legnagyobbaknak is kiváló szórakozást ígér!

Rendező: Jurik Kristóf, M. Tóth Géza
Forgatókönyvíró: Dániel András
Zene: Alpár Balázs

Szinkron: Scherer Péter

Vetítési időpontok az Európai Art Mozi Napon:

11.00 Premier KultCafé, Budapest
13:30 Art+Cinema, Budapest
13:30 Cinema Bridge Mozi, Gyöngyös
14.00 P’Art Mozi, Szentendre
14:30 Center Mozi, Békéscsaba
15:00 A Mozi, Sárospatak
15:45 George Pál Filmszínház, Cegléd
16.00 Krúdy Gyula Art Mozi, Nyíregyháza
16:30 Lehel Filmszínház, Jászberény