Szép csendben

Bemutató: 2019. november 14.
Forgalmazó: Vertigo Média

színes, magyar filmdráma, 2019, 80 perc (12)

Előzetes:

A 18 éves Dávid egy ifjúsági zenekar tehetséges szólistája. Az országos versenyre készülés finisében a zenekarhoz csatlakozik az elsőéves Nóri. Dávid hamarosan megsejti, hogy a 13 éves csellista lánynak viszonya van a 60 éves karmesterükkel. Őrlődve a fiatal lány és mestere között, a fiú megszállottjává válik az állítólagos afférnak, és nyomozásba kezd, hogy kiderítse az igazságot.

A film rendezője Nagy Zoltán, aki Gothár Péter osztályában végzett filmrendező művész MA szakon a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Nagy Enyhén sós című diplomafilmjét a legjobb kisjátékfilm díjára jelölte a Magyar Filmakadémia. A Szép csendben (munkacímén: Impromptu) a rendező első nagyjátékfilmje. A forgatókönyv a zágrábi filmfesztiválon elnyerte a „MyFirst Script” workshop fődíját.

A főszereplő Dávidot a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, Major Erik alakítja, a 13 éves Nórit az első filmszerepében debütáló Bognár Lulu, Dávid barátait pedig Lengyel Benjámin és Antóci Dorottya (mindketten az SZFE színészhallgatói) játsszák. A fiatalok mellett olyan kiváló színészek szerepelnek a filmben, mint a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója; Schell Judit, Jászai Mari-díjas színész, a Thália Színház művészeti vezetője; és a Jászai Mari-díjas Szamosi Zsófia, aki szerepelt az Egy nap, a Mindenki és A martfűi rém című filmekben is.

A Szép csendben a Filmalap támogatásával, a Filmalap Inkubátor programjában, a Filmfabriq gyártásában, a KMH Film és a Vertigo Média együttműködésével készült.

Rendezte: Nagy Zoltán

Írta: Nagy Zoltán, Horváth János Antal
Szereplők: Máté Gábor, Major Erik, Bognár Lulu, Antóci Dorottya, Lengyel Benjámin, Schell Judit, Szamosi Zsófia, Varga Mária, Láng Annamária
Fényképezte: Gulyás Nándor
Vágó: Kornis Anna H.S.E.
Producer: Osváth Gábor, Dreissiger László
Társproducer: Pusztai Ferenc, Kárpáti György

Vetítési időpontok az Európai Art Mozi Napon:

10:30 Agora Savaria Filmszínház, Szombathely
13:00 Premier KultCafé, Budapest
14:00 Nádasdy Filmszínház, Szigetszentmiklós
16:00 Apolló Mozi, Debrecen
16:00 Center Mozi, Békéscsaba
16:00 Művészetek Háza Béke Terem, Miskolc
16:00 Tisza pArt Mozi, Szolnok
16:30 Művész Mozi, Budapest
17:00 KMKK Art Mozi, Celldömölk
17:00 Cinema Bridge Mozi, Gyöngyös
18:00 Art+Cinema, Budapest
18:30 Belvárosi Mozi, Szeged (Felújítás miatt a Délvidék Ház Herczeg Ferenc teremben!)
18:30 George Pal Filmszínház, Cegléd
19:00 A Mozi, Sárospatak
19:00 Kino Café mozi, Budapest
19:30 Puskin Mozi, Budapest
21:00 Apolló Mozi, Pécs