10. Frankofón Filmnapok a Barátságban

A nagy múltú Frankofón Fesztivál keretében idén már tizedik alkalommal rendezik meg a Frankofón Filmnapokat Budapesten és 14 városban. Székesfehérváron a Barátság mozi ad otthont az eseménynek március 19–21. között.

 

A gazdag kínálatból kilenc alkotást választott ki a fehérvári mozi; a filmeket francia nyelven, magyar felirattal vetítik.

A Frankofónia Nemzetközi Szervezet (OIF) 50 éves, a Frankofón Fesztivál 20 éves, míg a Frankofón Filmnapok 10 éves fennállását ünnepli ebben az esztendőben. Idén már 14 városban láthatja a magyar közönség az Algériából, Belgiumból, Franciaországból, Kanadából, Kenyából, Marokkóból, Svájcból vagy Tunéziából érkező alkotásokat.

A fesztivál népszerűsége évről évre nő: tavaly már több mint 13 ezer nézőt regisztráltak. Az idei programban 23 filmet tűznek műsorra: művészfilmek, vígjátékok, romantikus történetek és közönségfilmek egyaránt szerepelnek a filmnapok műsorán – több esetben a nemzetközi fesztiválokon is elismert filmeketláthat a magyar közönség,hazai premier előtt.

A gazdag kínálatból a Barátság mozi kilenc alkotást választott ki, ezeket kedvezményes áron hirdette meg diákcsoportoknak: a Nyomorultak című francia bűnügyi drámát, amelyet Oscarra is jelöltek a legjobb nemzetközi játékfilm kategóriában, Az ifjú Ahmed című belga-francia filmdrámát, Az igazság című francia-japán drámát, a Taníts meg repülni! című francia-norvég családi kalandfilmet, az Egy ember meghalt című francia animációs filmet, A torony című francia-svéd-norvég animációs filmet, a Rafiki című kenyai drámát, a Fordítók című francia thrillert és a Hogyan legyél jó feleség? című francia vígjátékot. A filmeket francia nyelven, magyar felirattal vetíti a mozi; a kedvezményes vetítés részleteiről a www.baratsagmozi.hu honlapon lehet bővebben olvasni.

A kilenc film közül négyet a nagyközönség is megnézhet az esti, műsor szerinti vetítéseken:

Március 19., csütörtök
18.00 Nyomorultak
20.00 Taníts meg repülni!

Március 20., péntek
16.00 A torony
18.00 Hogyan legyél jó feleség?
20.00 Nyomorultak

Március 21., szombat
16.00 Taníts meg repülni!
18.00 A torony
20.00 Hogyan legyél jó feleség?

A 10. Frankofón Filmnapok fehérvári vetítéseire már lehet jegyet váltani a mozi jegypénztárában és online is: www.baratsagmozi.hu