A jó házasság titkáról a Csajos esten

Az esküvője napján mindenki örökké tartó boldogságról álmodik – de vajon mi kell ahhoz, hogy az álom meg is valósuljon?

A február 16-i Csajos esten Keresztúri-Tóth Kriszta mediátor és mentálhigiénés tanácsadó olyan kapaszkodókat, példákat mutat az érdeklődőknek, amelyek segíthetnek abban, hogy kiegyensúlyozott kapcsolatot építsenek. A 18 órakor kezdődő előadás után a Vegyél el című amerikai zenés filmet tekinthetik meg az estre jegyet váltó nézők.

Jóban-rosszban, egészségben-betegségben, holtomiglan-holtodiglan – a házassági eskü szavai komoly elhatározást erősítenek meg, két ember szövetségét jelentik egy életre. Az esküvő álomszerű pillanataiban mindenki hiszi, hogy a szerelem örökké tart, a ma még ifjú pár sok évtized múltán is boldogságban, megértésben, egymást támogatva, segítve éli majd az életét. De vajon mi kell ahhoz, hogy ez valóban így legyen? Mi a jó házasság titka? – az idei Házasság hete rendezvényeihez kapcsolódva ezt a sokakat érintő kérdést igyekszik körbejárni a Barátság mozi soron következő Csajos estje február 16-án.

„Természetesen mindenki életére alkalmazható tuti recept nincsen. Azonban mégis vannak olyan kapaszkodók, amelyek minden párnak segíthetnek abban, hogy kiegyensúlyozott, boldog kapcsolatot építhessenek” – mondja a meghívott előadó, Keresztúri-Tóth Kriszta mediátor és mentálhigiénés tanácsadó, aki azt ígéri: az este folyamán beszél majd azokról a családból hozott mintákról, amelyek befolyással lehetnek a kapcsolatra, és megismerteti a résztvevőket olyan kommunikációs stílusokkal és konfliktuskezelési módszerekkel, amelyek segíthetnek abban, hogy könnyebben elérjék a vágyott boldogságot. Keresztúri-Tóth Kriszta munkája során elsősorban párokkal foglalkozik: olyanokkal, akiknek a kapcsolatában valamilyen elakadás történt, de olyan fiatalokkal is, akik még csak készülnek a tartós párkapcsolatra. A párok mellett egy-egy élethelyzet – egy kapcsolat gyászolása, babavárással összefüggő gondok, családi minták miatti problémák – okozta nehézségek megoldásában segíti a hozzáforduló egyéni klienseket.

Az előadás után egy amerikai zenés filmet láthat a Csajos est közönsége. KatValdez (JenniferLopez) a világ legszexibb és legbefolyásosabb celebpárjának a fele, társa a menő új szupersztár, Bastian (Maluma). Kat és Bastian slágere, a „Marry Me” a slágerlisták csúcsára tör, az előadók a rajongók előtt készülnek egybekelni – erre a koncertre rángatja el a lánya az elvált gimnáziumi matektanárt, Charlie Gilbertet (Owen Wilson). Amikor Kat pár pillanattal a szertartás előtt megtudja, hogy Bastian megcsalta az asszisztensével, összeomlik a színpadon, kétkedni kezd a szerelemben. Tekintete találkozik egy idegenével – egy arccal a tömegben: Kat úgy dönt, hogy összeházasodik Charlie-val. Hamar felvetődik az alapvető kérdés: vajon képes-e két ember, akik ennyire különböző világokból jönnek, áthidalni a kettejük közti szakadékot, és vajon tudnak-e olyan helyet teremteni közösen, ahová mindketten tartozhatnak?

A február 16-i Csajos estre már kaphatók jegyek a mozi pénztárában és online is:

www.baratsagmozi.hu

www.facebook.com/baratsagmozi