A kaposvári Csiky Gergely színház társulata filmet forgat a Korai menyegző című előadásból

MEGHÍVÓ: Február 28-án elkezdődik a Korai menyegző című játékfilm forgatása a Csiky Gergely Színházban.

A Nemzeti Filmintézet színházak és filmesek közötti együttműködésére kiírt pályázatán támogatást nyert sokszereplős alkotás a kaposvári teátrum és a Blue Duck Arts koprodukciójában, a színház azonos című előadása alapján készül.

A film producere Roskó Péter, a Blue Duck Arts társtulajdonosa; koproducere Dr. Fülöp Péter, a Csiky Gergely Színház igazgatója; rendezői pedig Olt Tamás művészeti igazgató, aki a színházi produkciót is írta és színpadra állította; valamint Vékes Csaba színművész, forgatókönyvíró, filmrendező.

2019-ben a Csiky Gergely Színház bemutatta Korai menyegző című nagysikerű előadását, amelynek története siratómenyegző nevű régi, különleges és egyik legszebb népszokásunkra épül: a nők a hajadonon elhunyt lányokat, mint menyasszonyokat „férjhez adták a halálhoz”. A kilencszereplős színmű – Berecz András gyűjteményének felhasználásával – bemutatja egy magyar család életét. A filmben azonban a színház harmincnégy színművésze kap nagyobb szerepet, a
statiszták egy része pedig többek között a társulathoz hűséges kaposvári nézők közül kerülnek kiválasztásra. A színdarab alaptörténetére épülő forgatókönyv rekordidő, vagyis három hónap alatt készült el, a nyolcvanas évekbeli roadmovie jeleneteit a somogyi megyeszékhelyen és környékbeli helyszíneken rögzítik. A filmet műsorra tűzi majd az MTVA is. Dr. Fülöp Péter, a színház igazgatója korábban elmondta: céljuk, hogy a Korai menyegző a televíziós, online bemutatón túl a mozikban is látható legyen.

A nagyszabású alkotófolyamatról 2021. február 25-én, csütörtökön 11:00 órakor sajtótájékoztatót tartanak a Csiky Gergely Színház Nagyszínpadán, amelynek résztvevői:

dr. Fülöp Péter színházigazató, koproducer
Olt Tamás művészeti igazgató, rendező
Roskó Péter producer
Vékes Csaba rendező

A sajtótájékoztató nyomon követhető a színház Facebook oldalán.