A Mandák Ház lelkésze az Art+Cinemában!

Bolba Márta a 8. kerület evangélikus lelkésze, szegények támogatója, a társadalmi egyenlőség mélységes híve. A Mandák Ház a kerület szegényebb negyedében található, de a lelkésznő gyülekezetébe a kerület gazdagabb részében, a Palotanegyedben található templom is hozzátartozik.
2019. 06. 04-én, és 07-én, 18:00-kor az Art+Cinemában!

Az általa vezetett közösség éppen ezért társadalmilag sokrétű. Márta pont ezt tartja fontosnak, ahogy mondja: „a szerda esti vacsorákon mindenkinek helye van, az Úr asztalánál mindenki egyenlő”. Házában békét teremt, a hivatalban és az utcán véleményt formál, egyházában a szociálisan érzékeny elveket képviseli. A film a lelkésznő és gyülekezete egy évének jellemző állomásait követi.

A film trailere:

A film facebook oldala itt található

Főbb alkotók:

Takács Mária rendező, Tímár Magdolna producer, Trencsényi Klára operatőr, Bodoky Eszter vágó, Almásy Péter hangmérnök, produkciós asszisztens Dr. Szűcs Ildikó,

Balogh Gallusz zeneszerző

A rendezőről:

Takács Mária szabadúszó filmrendező. A Színház- és Filmművészeti Egyetem elvégzése után rendezőként dolgozott a Magyar Televíziónak, videós újságíróként a Népszabadság online-nak és az origo.hu-nak. Díjnyertes egész estés dokumentumfilmjei: Eltitkolt Évek, Meleg Férfiak Hideg Diktatúrák.

A gyártó szervezetről:

A Civil Művek Közművelődési Egyesület missziója a civilszférát, az alulról szerveződő társadalmi csoportokat erősíteni: azokat hang és kép segítségével, művészi igényességgel láthatóvá tenni.