A Mozinet nyári mozibemutatói

A nyár folyamán két új filmmel jelentkezünk. Júniusban a világ számos filmfesztiválján kitörő lelkesedéssel fogadott, megdöbbentő dokumentumfilm, a Három egyforma idegen érkezik, júliusban pedig egy hamisítatlan nyári mozi, a Yao utazása az Életrevalók sztárja, Omar Sy főszereplésével.

HÁROM EGYFORMA IDEGEN (Three Identical Strangers) (12)
Sundance Nemzetközi Filmfesztivál: A zsűri különdíja

Te mit tennél, ha kiderülne, hogy van egy egypetéjű ikertestvéred, akiről korábban sosem hallottál? Főleg, ha nem sokkal később rájöttök, hogy igazából hárman vagytok?
A hihetetlennek tűnő, de az utolsó szóig igaz történetben a három iker véletlenek sorozatának köszönhetően találkozott. A külsőre egymással tökéletesen megegyező hármas ikrek gesztusai és gondolkozásmódja is rendkívül hasonló. Igazi szenzációvá, szupersztárokká váltak a médiában. De vajon miért választották szét őket csecsemőként? És miért hallgatták el az örökbefogadó szülők előtt a testvérek létezését?
A Sundance Filmfesztiválon a zsűri különdíját elnyerő Három egyforma idegen lehengerlő, végig feszült és meglepetésekkel teli film arról, hogy mennyire irányíthatjuk a magunk és gyerekeink sorsát, és mennyire határozzák meg életünket az örökölt gének.
Magyarországi bemutató: 2019. június 13.

YAO UTAZÁSA (Yao) (6)

A francia szupersztár Omar Sy (Életrevalók, Derült égből apa) igazán szívhez szóló filmmel tér vissza a filmvászonra. Seydou Tall francia színészt alakítja, aki könyve népszerűsítéséért utazik Szenegál fővárosába, Dakarba. Bár innen származik, életében először jár itt. A kis faluban élő, 12 éves Yaonak (Lionel Louis Basse) a Tall iránti rajongásán kívül semmije sincsen. Elszökik otthonról, hogy több száz kilométert utazva végre találkozhasson bálványával.
A férfit lenyűgözi a kisfiú kitartása, és elhatározza, hogy segít hazatalálni neki. Útra kelnek hát együtt, és ahogy egyre távolodnak az ötcsillagos szálloda fényűzésétől és a nagyváros nyüzsgésétől, különleges, mély kapcsolat alakul ki közöttük. Seydou számára az utazás saját gyökereinek felfedezésévé lényegül.
Magyarországi bemutató: 2019. július 18.

 

www.mozinet.hu