A Volt egyszer egy képregény a CineFesten debütál, s az egész Kárpát- medencében látható lesz majd!

Budapest, 2021. augusztus 31. – Szeptember 11-én, szombaton 16 órai kezdettel lesz a világpremierje a Volt egyszer egy képregény című dokumentumfilmnek a 17. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál CINEDOCS versenyprogramjában.

A vetítést követő közönségtalálkozón részt vesz Gábor Bence rendező, valamint a filmben szereplő Kertész Sándor képregénykutató, Kovács Milán képregényalkotó, és Várai Artúr képregényalkotó.

A Volt egyszer egy képregény Gábor Bence dokumentumfilmje a magyar képregénykultúráról, a hazai képregény születéséről és első óvatlan lépéseiről, a rendszerváltozás hozta változásokról, valamint a képregény jelenlegi helyzetéről és lehetséges jövőjéről. A dokumentumfilmben megszólalnak mások mellett Csepella Olivér (képregényalkotó), Harza Tamás (Kingpin kiadó, képregény-börze főszervező), Kertész Sándor (A „Szuperhősök Magyarországon”, és a „Pókember Generáció” könyvek szerzője), Kiss Ferenc (képregényszakértő), Korcsmáros Gábor (Korcsmáros Pál képregényrajzoló unokája), Szép Eszter (képregénykutató), Tondora Judit (képregényalkotó) és Pálfi György (rendező).

A Volt egyszer egy képregény fővárosi premierje a CineFest után a budapesti Art+ Cinemában lesz szeptember 21-én, kedden 18 órai kezdettel, amelyen szintén részt vesznek a film alkotói és szereplői. A vetítés apropójából kiállítás is nyílik a mozi előterében azokból a grafikákból, amelyeket Várai Artúr képregényalkotó készített a filmhez. A film korlátozott ideig látható lesz a kiválasztott artmozikban, s a tervek szerint még több filmfesztivál programjában szerepelni fog az ősz folyamán.

A Volt egyszer egy képregény tévépremierje a TV2 országos kereskedelmi televízió műsorán lesz. Emellett a teljes Kárpát-medence magyarsága is megtekintheti a filmet, mert tévés sugárzásba kerül Szlovákiában, Romániában, Horvátországban, Szerbiában, és Ukrajnában is. A Volt egyszer egy képregény előzetese itt tekinthető meg , a plakátja itt található, valamint itt olvasható a sillabusza .

A Volt egyszer egy képregény a Vertigo Média gyártásában, a Nemzeti Filmintézet Közhasznú
Nonprofit Zrt. támogatásával készült, producerei Kárpáti György és Berta Balázs.

Budapest, 2021. augusztus 31.