Április 3-5 között jön a 3. Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál a Millenáris Parkban!

A világ legkiemelkedőbb, legtrendibb gyerekeknek szóló rövid és nagyjátékfilmjeit vetítjük április 3-5 között a Millenáris Parkban a Nemzeti Táncszínház épületében.

Olyan filmeket mutatunk be, amelyek nem jutnak el a hazai mozikba, amik után van miről beszélni az egész családnak. Minőségi gyerekfilmeket vetítünk, amelyek értéket közvetítenek, szórakoztatva tanítanak az emberi érzelmekről, a világról, a különböző kulturákról. Mert nem mindegy, hogy mit néznek a  gyerekek a mozivásznon.

A vetítések mellett izgalmas workshopok várnak a gyerekekre, melyek az animációs és filmes szakma háttérbe nyújtanak  betekintést. Két mozizás között filmes, animációs, kaszkadőr vagy épp filmes smink workshopokon próbálhatja ki magát a fiatal közönség. Így a fesztiválon a gyerekek találkozhatnak kedvenc mesehőseik magyar hangjával, kipróbálhatják a szinkronizálást vagy megtudhatják, hogyan kell készülni egy filmes castingra. A fesztivál teljes ideje alatt Kölyök Film és dizájn vásár várja a családokat a rendezvény előterében. Egy teljes hétvége a család számára, ahol minden a gyerekek és a filmek körül forog.

Elérhetőségek:

A Cinemira honlapja

Részletes program

Facebook oldal

Facebook esemény

Szakmai programok:
A fesztivál nyitónapján 2020. április 3. pénteken a filmes szakma számára olyan programokat szervezünk, amik segítik a hazai gyerekfilmes tervek fejlesztését. A programra filmes és animációs rendezőket, forgatókönyvírókat, producereket és filmes diákokat hívunk meg.