Április 8-án jön a BLEND, elérhető a teljes program

Online rendezi meg a Nemzeti Filmintézet és a Hangfoglaló Program a könnyűzene és a film kapcsolatát szorosabbra kötő BLEND-et, ahol a film és a zene újra találkozhat.

A cél a hazai zenei és filmes alkotók közös platformjának megteremtése. Mutatjuk a teljes programot! Zenészeket, producereket, filmrendezőket, music supervisorokat és menedzsereket egyaránt vár az immár második alkalommal megrendezésre kerülő BLEND április 8-án. A program a pandémiás helyzetre való tekintettel ezúttal online streamen lesz követhető. Az NFI és Hangfoglaló Program közös kezdeményezése szakmai előadásokat, listening sessiont, speed meeting lehetőséget és egész napos, élőben követhető filmzeneszerző workshopot kínál élvonalbeli szakemberek közreműködésével.

A BLEND kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a résztvevők megismerhessék a hazai együttműködési modelleken túl a nemzetközi koprodukció lehetőségeit. Ebben idén Nick Angel (Rockhajó, Vaskabátok, Bridget Jones, Holiday) és Catherine Grieves (Killing Eve, Trigonometria, Sing Street, Sosem voltál itt) music supervisorok segítenek, akik a Guild of Music Supervisors közreműködésével kapcsolódnak az eseményhez.
A szervezők a fókuszt olyan témákra irányítják ezúttal, amelyek a pandémiás helyzetben is használható és praktikus tudásbázis alapját adják. Terítéken lesz az Artisjus és a Filmjus tevékenysége, a filmes atmoszférateremtés zenei eszközei, az Apagyi-Lantos módszer, illetve a filmrendező és a zeneszerző közötti kommunikáció.
Többek között olyan szakemberek közreműködésével valósul meg idén a BLEND, mint Mundruczó Kornél (Pieces of a Woman, Fehér isten) és Szimler Bálint (Balaton Method) filmrendezők, Balázs Ádám (Testről és lélekről, Mindenki, Utóélet), Szabó Dániel, Kalotás Csaba (Tiszta szívvel, Fekete kefe) és Hodován Milán zeneszerzők, vagy éppen Vitáris Iván és ZSÜD, akik a könnyűzene előadóművészi oldalát képviselik majd.
Az előadásokat követően az epizodikus szerkesztési mód hagyományairól is lesz szó, a záróbeszélgetés A Mozikliptől a Balaton Methodig, és azon túl címet kapta. Végül a BLEND résztvevőinek lehetősége lesz Tímár Péter 1987-es klasszikusát, a Moziklip-et újranézni.
A részletes program elérhető a BLEND honlapján és a Facebook eseményben, hangolódásképp a szervezők összeállítottak egy saját lejátszási listát kedvenc filmzenei élményeik alapján, ami elérhető ITT.