Az online gyermekbántalmázás sötét világa: Csapda a neten

– cseh dokumentumfilm az internetes szexuális ragadozókról – SZEPTEMBER 16-TÓL ORSZÁGOSAN A MOZIKBAN!

Három 12 éves pre-tinédzsert alakító színésznő, stúdióban berendezett 3 gyerekszoba, 10 forgatási nap és 2.458 szexuális online ragadozó: a Csapda a neten című dokumentumfilm egy vizuális társadalmi kísérlet, amely ijesztő valósággá válik a két cseh rendező, a szakmailag elismert dokumentarista  Vít Klusák és alkotótársa Barbora Chalupová alkotásában.

Az idei Budapest International Documentary Festival egyik legnagyobb sikerét, a Csapda a neten című cseh dokumentumfilmet a BIDF saját forgalmazásában mutatja be szeptember 16-tól országosan.

Csapda a neten című dokumentumfilmet (mind az oktátási 12+, mind a 18+ korosztálynak szóló rendezői verziót) Európa számos országában, az Egyesült Államokban és Kanadában is nagy sikerrel mutatták be.

A film a cseh moziforgalmazás történetének legnagyobb nézettségű dokumentumfilmje és Csehország legnagyobb kasszasikere volt.

A film mindkét verzióját Magyarországon először a BIDF-en láthatta az online közönség. A fesztivál ideje alatt a 12+ verziót számos gimnázium diákja látta az online oktatás időszakában.

A 18+ verzió a BIDF történetének legnézettebb filmje volt.

A Digitális Gyermekvédelmi Stratégia (DGYS) és a Telenor Magyarország támogatásának köszönhetően  az első kétszáz jelentkező általános iskolában térítésmentesen juthat el az oktatási verzió a célközönségnek szánt 12 éven felüli fiatalokhoz. A cél, hogy ezzel is felhívják a figyelmet az online térben történő bántalmazás veszélyeire, a prevenció fontosságára.

A BIDF a Cinema City hálózattal közös szervezésben szakértők segítségével (gyermekvédelmi szakemberek: kriminológusok, pszichológusok és jogászok) konferenciákat szerveznek az ország pedagógusai részére.

Eredeti cím: V síti

Bemutató: 2020

Időtartam: 1 óra 40 perc

Magyarországi forgalmazó: BIDF

Országos vetítés: szeptember 16-tól

Feliratos

18+