Düh, harag és sértődés a májusi Csajos esten

A negatív érzelmek tudatos kezelésével foglalkozik a Barátság mozi május 15-i Csajos estje. A filmvetítéssel egybekötött beszélgetés középpontjában olyan érzelmek állnak, mint a düh, a harag és a sértődés, a meghívott előadók Koller Krisztián kineziológus és Koller Zsuzsanna coach.
A 18 órakor kezdődő beszélgetés után az Egy fiú hazatér című amerikai drámát vetíti a város mozija.

A boldogság keresése szinte iparággá vált az utóbbi évtizedekben. Roppant népszerűek a pozitív gondolkodással kapcsolatos könyvek, blogok: segítségükkel „megtanulhatjuk”, hogyan lehetünk elégedettebbek az életünkkel. Arról azonban gyakran elfeledkezünk, hogy a negatív érzelmeinknek ugyanolyan létjogosultságuk van, mint a pozitívoknak. A pszichológusok szerint fontos, hogy az érzelmek teljes spektrumát megéljük, ne csak azokat, melyeket kellemesnek ítélünk.
A hétköznapok során gyakran lesznek úrrá rajtunk ezek a negatív érzelmek, és olyan lelkiállapotba kerülünk, ami kihat az önbizalmunkra, a munkánkra, a párkapcsolatunkra, a gyerekeinkre, tehát negatív hatással van a teljes életminőségünkre. Ezeket az érzelmeket hajlamosak vagyunk elfojtani: önkéntelenül is a kényelemre törekszünk és megpróbáljuk elkerülni a kellemetlen helyzeteket ahelyett, hogy megtanulnánk jól kezelni őket. Az est előadói ennek megoldására hoznak eszközöket, módszereket, és megvizsgálják, hogy mi van az érzelmek mögött.
A beszélgetés után az Egy fiú hazatér című amerikai drámát nézheti meg az estre jegyet váltó közönség, Peter Hedges rendezésében, Julia Roberts, Lucas Hedges és Courtney B. Vance főszereplésével. Az utóbbi időben meglepően sok film foglalkozol a problémás tizenévesekkel; az alkotásokban rendre előkerültek a szexuális hovatartozás vagy a drogfüggőség viszontagságai. Az Egy fiú hazatér is ezeket a problémákat taglalja – külön érdekessége, hogy a filmet a főszereplő Lucas Hedges apja, Peter Hedges írta és rendezte. A történet középpontjában álló fiú, Ben Burns az a fajta srác, akit mindenki kedvel, élete mégis rossz irányba tart, és senki sem érti, hogy miért. A srác szinte teljesen kikerült családja látóköréből, mígnem karácsony napján váratlanul felbukkan házuk udvarán: 77 nap „tisztaság” után tér haza a rehabról. Ben aggódó édesanyja tárt karokkal várja rég nem látott gyermekét, ám hamar világossá válik számára, hogy fia korántsem számolt le démonjaival.
A májusi Csajos estre már lehet jegyet váltani a mozi jegypénztárában és online is, a www.baratsagmozi.hu honlapon.

További információk:
Dr. Major Lászlóné
Fehérvári Programszervező Kft.
Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.
Telefon: 22/313-175
E-mail: majornekati@fejermmk.hu
Honlap: www.baratsagmozi.hu
Facebook: www.facebook.com/baratsagmozi