Ella Bleu Travolta csodaországát magyar helyszíneken forgatják

A Nemzeti Filmintézet 180 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a GET LOST címmel, amerikai-magyar koprodukcióban készülő nagyszabású mozifilmnek, melyben Magyarország látványosságai által elevenednek meg az Alice Csodaországban helyszínei.

A főszereplők között lesz Ella Bleu Travolta, Sasha Luss, Edouard Philipponnat, továbbá két Oscar-díjra jelölt, Terrence Howard és James Cromwell is. A forgatás, melyen több mint 60 magyar szakember is dolgozik, július végén kezdődik.

A magyar Filmsquad és az amerikai Patriot Pictures koprodukciójában idén nyáron egy friss és különleges mozifilm készül, mely magyarországi helyszíneken kelti életre Lewis Carroll csodaországát, többek között az aszódi kastély, a turai kastély, a Dunakanyar és Budapest olyan egyedülálló pontjain, mint a Halászbástya, a Hősök tere, a Gellért Hotel, a Vajdahunyad vára vagy az Operettszínház által.
A magyar népzenétől kezdve kultúránk megannyi jellegzetességéig a Get Lost egyedülálló magyar értékeket vonultat fel, melyek a film streaming- és mozibemutatója által számos nézőhöz eljutnak majd szerte a világban.
A Get Lost főhőse, Alicia egy fiatal, bizonytalan lány, aki édesanyja halála után próbál újra magára találni, elveszve egy Európa körüli utazáson. Alicia egyetlen célja és vágya teljesíteni édesanyja utolsó kívánságát. Útja során rengeteg akadályba és kihívásba ütközik, eljut Csodaországba, Budapest misztikus városába, ahol nagy döntés elé kerül: Csodaországot választja, és a mesében éli tovább életét, vagy visszatér a valóságba, és a felnőtté válás útjára lép?

A Get Lost rendezője Daniela Amavia, aki díjnyertes rövidfilmeket írt és rendezett az Egyesült Államokban. Első mozifilmje, A Beautiful Now, a Los Angeles-i Filmfesztivál válogatásában szerepelt és több díjat nyert el.
Ella Bleu Travolta (Vén csontok) első mozifilm főszerepét játssza a Get Lost-ban, partnerei között olyan hírességek lesznek, mint Sasha Luss (Valerian és az ezer bolygó városa), Edouard Philipponnat (Hét nővér), továbbá két Oscar-díjra jelölt, Terrence Howard (Ütközések, A vasember, Nyomulj és nyerj!) és James Cromwell (Halálsoron, Utódlás, Babe) is.

A film producere Michael Mendelsohn (Rómeó + Júlia, Harcosok klubja, Mátrix) és Major István (Liza, a rókatündér, FOMO, Aurora borealis – Északi fény), executive producere Natalie Perrotta.

A Get Lost bemutatóját jövő nyárra tervezik az alkotók.