Fesztiválsikerek: Magyar alkotásokat díjaztak Sitges-ben és Varsóban

A DRAKULICS ELVTÁRS-ért Bodzsár Márk a legjobb forgatókönyv díját nyerte a borzongató mozifilmek legnagyobb presztízsű nemzetközi seregszemléjén Sitges-ben. Felméri Cecília SPIRÁL című filmjét elismerő oklevéllel, Horvát Lili FELKÉSZÜLÉS MEGHATÁROZATLAN IDEIG TARTÓ EGYÜTTLÉTRE című alkotását FIPRESCI díjjal jutalmazták a varsói filmfesztiválon.

Magyar sikerekkel zárult a hétvégén a Sitges-i Nemzetközi Fantasztikusfilm Fesztivál Spanyolországban és az A-kategóriás Varsói Nemzetközi Filmfesztivál is.
Bodzsár Márk, Jakab Juli és Tasnádi István közreműködésével készült alkotása, a Drakulics elvtárs nyerte a legjobb forgatókönyv díját a 53. Sitges-i filmfesztiválon. A rangos díjakról tekintélyes szakemberekből álló zsűri döntött, többek között Mary Jo Marky, a Csillagok háborúja: Az ébredő Erő és a Lost – Eltűntek sorozat vágója. Bodzsár Márk nagy sikerű vámpír-retró-kém-vígjátékát már számos rangos fesztivál tűzte műsorra világszerte és a hazai mozikban 2019-ben a legnézettebb magyar filmek egyike volt.
Felméri Cecília első mozifilmje, a Spirál világpremierje a lengyel főváros A-kategóriás nemzetközi filmfesztiválján volt. Az első és második filmeket bemutató versenyprogramban a magyar-román koprodukcióban készült lélektani krimi elismerő oklevelet nyert. Az Európai Filmdíjas Borbély Alexandra, Bogdan Dumitrache, és Kiss Diána Magdolna főszereplésével készült
Spirál november 19-től látható országszerte a mozikban. Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című romantikus drámáját a filmkritikusok nemzetközi szövetség, a FIPRESCI zsűrije díjazta Varsóban. A Stork Natasa és Bodó Viktor főszereplésével készült drámát már több mint 10000-en látták a hazai mozikban.
Fesztiválkörútja vezető európai fesztiválokkal párhuzamosan Ázsiában és Amerikában folytatódik.
Mindhárom díjazott alkotás a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült.