Fődíjat nyert a magyar elsőfilm Temesváron

A Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programban készült LEGJOBB TUDOMÁSOM SZERINT nyerte a legjobb film díját a temesvári filmfesztiválon.

A hazai közönség decemberben láthatja Lőrincz Nándor és Nagy Bálint alkotópáros első mozifilmjét, mely Hámori Gabriella és Bodolai Balázs főszereplésével készült.

Lőrincz Nándor és Nagy Bálint alkotópáros vehette át a fődíjat tegnap este Temesváron a közép-európai filmek fesztiválján a Legjobb tudomásom szerint címmel készült első játékfilm rendezésükért.
A Legjobb tudomásom szerint egy párkapcsolati dráma, mely Hámori Gabriella és Bodolai Balázs főszereplésével készült az NFI pályakezdő alkotókat támogató Inkubátor Programjában. A film világpremierje Észak-Európa egyetlen A-kategóriás nemzetközi filmfesztiválján, a Tallinn Black Nights-on volt, azóta számos filmfesztivál hívta meg programjába, köztük a nagy presztízsű sanghaji seregszemle is.
A Legjobb tudomásom szerint főszereplője egy fiatal házaspár. A feleséget egy éjszaka nemi erőszak éri. Az ellentmondásos tanúvallomások miatt és a bizonyítékok híján a rendőrség nem tud igazságot tenni az ügyben. A férj először felesége mellé áll, támogatja, személyesen próbál meg utánajárni, hogy pontosan mi is történt azon az éjszakán, a későbbiekben azonban az eset feldolgozása próbára teszi a kapcsolatukat. A pár különösen nehéz helyzetbe kerül, mert épp egy örökbefogadás finisében történik mindez, és a történtek befolyásolják a döntés kimenetelét.
Lőrincz Nándor forgatókönyvíróként, Nagy Bálint operatőrként végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Több fesztiválnyertes rövidfilm és sikeres videoklip után első közös mozifilmjüket 2019-ben forgatták Mécs Mónika és Pataki Ági producerek vezetésével, az M&M Film és a Partnersfilm koprodukciójában román részvétellel. A Legjobb tudomásom szerint forgatókönyvét Lőrincz Nándor jegyzi, az operatőr Nagy Bálint, a zeneszerző Fodor Attila, a vágó Gothár Márton volt.
Decemberben lesz látható a mozikban a Legjobb tudomásom szerint a Budapest Film forgalmazásában.

Legjobb tudomásom szerint teaser:

Temesvári Közép-európai Filmfesztivál