Geszti keresi utódját!

Elkezdődött a Ha elfárad, viheti! című új, magyar vígjáték gyerekfőszereplőjének országos castingja.
Ha tehetséges, hozhatja!

Március 9-én, hétfőn kezdődik a Ha elfárad, viheti c. fantasy elemekkel turbózott, új magyar vígjáték gyerek főszereplőjének válogatása. A produkció Geszti Péter producer, Scherer Péter főszereplő és Rohonyi Gábor rendező irányításával országszerte, nagy erőkkel keresi az új magyar gyereksztárt.

Geszti Péter, producer

“Egy zseniális, belevaló gyereket keresünk, aki Scherer Péterrel együtt játssza majd el a főszerepet ebben a fantasy elemekkel turbózott, egészen különleges, szívbe mászó filmben. A Ha elfárad, viheti c. film egyik főszereplője lesz ez a csodás, kedves, tehetséges, 6 év körülinek kinéző kissrác, de – gyerekfőszereplő ide, vagy oda -, ez a film nem családi mozi lesz, hanem felnőtteknek szóló vígjáték. Azt is mondhatnám, hogy az utódomat keresem, hiszen én is gyerekszínészként kezdtem, játszottam filmben, színházban, szinkronban (Mézga család, Lúdas Matyi) – feledhetetlen időszak volt, az egész életemet meghatározta.” 

Rohonyi Gábor, rendező:

„Ami igazán lelkesít ebben a történetben, hogy a humor mögött dráma rejlik és a dráma a humor mögé bújva hat az érzelmekre. Azért nézünk és csinálunk filmeket, hogy érzelmeket szabadítsunk fel magunkban és a közönségben. Erre a forgatókönyv gazdagon teremt lehetőségeket, a kihívás számomra az, hogy sikerüljön működésbe hoznunk a benne rejlő energiákat és azok magukkal ragadjanak. Remek stáb és erős szereposztás segíti, hogy ez ne csak „fantasy” legyen.”

 Scherer Péter, színész, főszereplő:

“Úgy döntöttünk, hogy a hazai gyakorlattal ellentétben, a rendezőn és a produceren kívül én is részt veszek a casting folyamatában, hiszen a két főszereplő kapcsolata szinte mindennek az alapja, köztünk kell, hogy működjön majd a kémia.” 

Ha elfárad, viheti! egy népszerű, de ihlethiányos írónak – Scherer Péter alakításában – és sosem látott kisfiának váratlan találkozásáról szól. A hirtelen nyakukba szakadt, kényszerű együttlét meglepő, fordulatos és szívmelengető története a fiú fantáziájának köszönhetően átlépi a valóság kereteit.

Ha elfárad, viheti!  c. film a szülővé válásról szól. Arról, hogy miképp lesz egy gyermektelen emberből, felelősséggel tartozó, másokról gondoskodni képes felnőtt – hangsúlyosan az apa szemszögéből megközelítve. Hisz a férfi a fogantatás pillanatától a gyermek megszületéséig legjobb esetben is csak csendestárs tud lenni. Ha nagyon alázatos, kifesti a gyerekszobát, vesz új babaszéket, miközben időről időre beszél az Anya hasában cseperedő ismeretlenhez. A nő viszont a saját testén, testében érzi a változást. Aztán egy szép napon, bumm, mintha bőröndből rántanák elő, az ember kezébe nyomnak egy gyermeket, hogy mostantól te vagy az ő apja, fel kell nevelned, gondoskodnod róla, ne úgy fogd, vigyázz a kutacsára, vágd el azt a zsinórt! De a férfi nem ebben a pillanatban válik apává, hiába lesz gyermeke. Ekkor indul el, egy nagyon kalandos úton, ami a gyermek megismeréséig, és saját értékrendjének átformálódásáig tart, míg valóban össze nem csiszolódik kapcsolatuk apa-gyermek viszonnyá. És ez nem mindenkinek ugyanannyi idő.

A készülő film parádés szereposztással készül, a főszereplő Scherer Péter mellett Kovács Patrícia, Thuróczy Szabolcs, Bata Éva, Elek Ferenc, Mucsi Zoltán és Básti Juli lesz látható. A közönség várhatóan jövőre láthatja a filmet a mozikban.

Ha elfárad, viheti! c. film Rohonyi Gábor (Brazilok, Konyec) rendezésében készül, producerei Geszti Péter (BÚÉK, Kalózok), Ditz Edit (BÚÉK, Folyékony arany), Major István (Liza, a rókatündér, Aurora Borealis) és Roskó Péter.

A film társrendező-forgatókönyvírója Vékes Csaba (Hetedik alabárdos), operatőre Szatmári Péter (Kincsem, A Viszkis).