Gyerünk a moziba be!

A székesfehérvári Barátság mozi is csatlakozott a Cirko Film által meghirdetett „Vissza a moziba!” filmfesztiválhoz, amelynek célja, hogy a néhány hónapos kényszerpihenő után  premier előtti vetítésekkel csábítsa vissza a közönséget a hazai mozikba. A város  művészmozija július 17–19. között, péntektől vasárnapig tartja a fesztivál vetítéseit.

Sokáig kellett nélkülöznie a közönségnek a moziélményt: a Barátság mozi március 16-án zárt be a koronavírus-járvány miatt, és június 22-én nyitott ki újra. A „Vissza a moziba!” filmfesztivál a hosszú szünet után újra premier előtti vetítéseket hoz a hazai mozikba, köztük egy több fesztiválon díjazott sikerfilmet is.

A fesztiválra az idősebb korosztályt is várják a fehérvári moziba: az első vetítés a „Szépkorúak szerdája” sorozatban lesz, ezúttal kivételesen pénteken. A mozi kedvezménykártyájával rendelkező idősek az Inkább lennék özvegy című angol romantikus filmet láthatják a szeptemberi premier előtt, olyan népszerű sztárok főszereplésével, mint AnnetteBening és Bill Nighy. Aki még nem rendelkezik az ingyenesen kiváltható kártyával, munkanapokon 7 és 15 óra között juthat hozzá a Művészetek Háza portáján, a nyugdíjfolyósító igazgatóság által kiadott, az ellátás törzsszámát tartalmazó igazolás bemutatásával.

A fesztivál kiemelkedő, ugyancsak hazai premier előtt látható alkotása RomanPolanskiTiszt és kém – A Dreyfus-ügy című történelmi drámája, amely a tavalyi velencei filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be, itt Ezüst Oroszlánt és FIPRESCI-díjat nyert, idén pedig Párizsban három César-díjjal ismerték el. A film – amely Robert Harris történelmi bestsellere nyomán készült – a hazaárulással megvádolt és életfogytiglani száműzetésre ítélt Alfred Dreyfus jól ismert történetét dolgozza fel monumentális játékfilm formájában.

A Titkok és igazságok című francia-belga vígjáték főszereplője, Béatrice izgatottan készül új, önéletrajzi ihletésű regényének megjelenésére, amelyben férje, Frédéric balesetének történetét írta meg. A házaspár barátai az őszi megjelenés előtt izgatottan olvassák a regényt: megpróbálják kitalálni, kik rejlenek a megváltoztatott nevek mögött. A nyomozás félreértéseket és feszültséget szül a társaság tagjai között, az igaz barátság, a család összetartó ereje és a szeretet azonban minden akadályt legyőz.

Hogyan lehet egy olyan süteményezőt létrehozni, ahonnan mindenki kicsit boldogabban jön ki? A Notting Hill-i cukrászda című angol romantikus vígjáték három nő története, akiket egy dolog kapcsol össze: végtelen szeretetük a zseniális cukrász, Sarah iránt, aki tragikusan fiatalon életét veszti egy balesetben. Sarah lánya, édesanyja és legjobb barátnője sok súrlódás és nézeteltérés közepette nyitja meg a közös cukrászdát, és hamar rájönnek, hogy az egymásra figyelés, a kreativitás és a szeretet erejével sokkal többre képesek, mint gondolták.

A fesztivál vetítéseire már lehet jegyet váltani a mozi honlapján és jegypénztárában.

További információk:

Krainhoffer Andrea

Fehérvári Programszervező Kft.

Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

Telefon: 70/443-7068

E-mail: krainhoffer.andrea@fehervariprogram.hu

Honlap: www.baratsagmozi.hu

Facebook: www.facebook.com/baratsagmozi

A Vissza a moziba! filmfesztivál részletes műsora:

Július 17., péntek

15.00     Inkább lennék özvegy

17.30     Titkok és igazságok

20.30     Tiszt és kém – a Dreyfus-ügy

Július 18., szombat

17.30     Tiszt és kém – a Dreyfus-ügy

20.30     Notting Hill-i cukrászda

Július 19., vasárnap

17.30     Notting Hill-i cukrászda

20.30     Titkok és igazságok