HA ELFÁRAD, VIHETI – Scherer Péter főszereplésével készül vígjáték

A Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága 405 millió forint támogatást szavazott meg a Ha elfárad, viheti címmel készülő mozifilm gyártására.

A fantasy elemekkel dúsított, egyedi vígjáték egy népszerű, de ihlethiányos írónak – Scherer Péter
alakításában – és sosem látott kisfiának nem várt találkozásáról szól. A hirtelen nyakukba szakadt,
kényszerű együttlét fordulatos, vidám és érzelmes története a fiú fantáziájának köszönhetően átlépi a valóság kereteit is.
A vígjáték parádés szereposztással készül, a főszereplő Scherer Péter mellett Kovács Patrícia,
Thuróczy Szabolcs, Bata Éva, Elek Ferenc, Mucsi Zoltán és Básti Juli lesz látható. A forgatás májusban kezdődik Budapesten, és a közönség a tervek szerint jövőre láthatja a filmet a mozikban.
A Ha elfárad, viheti Rohonyi Gábor rendezésében készül, akinek legutóbbi, M. Kiss Csabával közösen rendezett filmjét, a Brazilok-at több mint 74 ezren látták a hazai mozikban.
A vígjáték operatőre Szatmári Péter lesz, aki olyan nagysikerű filmeket fényképezett az elmúlt években, mint a Kincsem és A Viszkis.
A Ha elfárad, viheti producerei Major István (Liza, a rókatündér, Aurora Borealis), Geszti Péter (BÚÉK, Kalózok), Ditz Edit (BÚÉK, Folyékony arany) és Roskó Péter, társrendező-forgatókönyvírója Vékes Csaba (Hetedik alabárdos).
A főszereplő kisfiú megtalálására hamarosan országos castingot indít a produkció Geszti Péter, Scherer Péter és Rohonyi Gábor részvételével.

Bővebb információ: http://nfi.hu/hu/palyazatok