Hatalmas siker volt a Magyar Mozgókép Fesztiválon az ŰRPIKNIK  (12), csütörtöktől már országosan látható a mozikban

A Magyar Mozgókép Fesztivál keretében, Veszprémben péntek este tartották az Űrpiknik premiervetítését.

A szeretet korszakokon, nemeken, univerzumokon átívelő erejéről mesélő filmre azonban már annak sem kell sokat várnia, aki a gálán nem tudott jelen lenni: Badits Ákos rendezése csütörtöktől országosan látható a mozikban.

Az elmúlt évek legőrültebb, semmihez sem hasonlítható magyar vígjátékának vetítésére a Magyar Mozgókép Fesztivál fő helyszínén, a veszprémi Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Térben került sor. Az eseményen részt vettek a film alkotói, így a közönség tapsviharral fogadta többek között Badits Ákos rendezőt, Benedek Ágota forgatókönyvírót, Balázs István Balázs operatőrt, Tasnádi Zsófia látványtervezőt, Bacskai Brigitta vágót, Petrányi Viktória producert, Ligosztájeva Annamária executive producert, Bánki Orsolya line producert, valamint Walters Lili, Takács Zalán, Lengyel Benjámin, Varga Veronika és Árpa Attila színészeket.

A fesztivál háziasszonya, Prokopp Dóra kérdésére Takács Zalán főszereplő a színpadon elmondta, hogy ez a film “nagyon fontos dolgokról beszél, és mindezt egy ‘agyáteldobós’ köntösbe rejti”. Petrányi Viktória producer szerint “sok szempontból egyre nehezebb időket élünk, és hagyjuk, hogy a különbözőségeink határozzanak meg minket. Ez a film arról szól, hogy a távoli bolygók találkozhatnak, csak ki kell küldenünk egy jelet.”

Badits Ákos rendező erőteljes elsőfilmes bemutatkozása ötletesen ötvözi a fekete humort a sci-fivel és a drámával, különleges humorához pedig remekül passzol Zalatnay Sarolta klasszikus slágerének, a Fekete árnyéknak a feldolgozása, amit a Freakin’ Disco a film főszereplőjével, Walters Lilivel ad elő. A dalt a vetítést követően a közönség élőben is meghallgathatta, az Expresszóban ugyanis a Freakin’ Disco lépett fel, méghozzá a Fekete árnyék erejéig Walters Lili kíséretében.

A film alkotóival rövidesen a budapesti közönség is találkozhat: az országos bemutató napján, július 1-jén este 7-től a Mammuttetőn lévő Budapest Rooftop Cinema vetítésén jelen lesz Badits Ákos rendező, Benedek Ágota forgatókönyvíró, és természetesen Walters Lili és Takács Zalán színészek. Az előadásra itt válthatók jegyek.