Herendi Gábor és az elsőfilmes Badits Ákos kezdhet forgatni júliusban

Filmalap támogatások: Herendi Gábor a TOXIKOMÁ-ból, Szabó Győző felkavaró őszinteségű önéletrajzi könyvéből forgatja új filmjét. Az elsőfilmes Badits Ákos ŰRPIKNIK címmel készülő sci-fi vígjátéka főszerepeit Walters Lili, Takács Zalán és Zalatnay Sarolta játssza.

A Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága 370 millió forint támogatást szavazott meg Herendi Gábor (Valami Amerika, Magyar Vándor, Kincsem) új filmjére, mely Szabó Győző felkavaró őszinteségű önéletrajzi könyvéből, a Toxikoma: Tíz év drogvallomásai-ból készül. A forgatókönyvet a 2012-ben megjelent nagy sikerű regény alapján Gergely Dorka és Bárány Márton írta. Az operatőr Szatmári Péter (Kincsem, A Viszkis, Liza, a rókatündér) lesz. 

A Toxikomá-ban, melynek forgatása július elején kezdődik, Szabó Győzőt Molnár Áron és dr. Csernus Imrét Bányai Kelemen Barna alakítja. Illés Gabi, Herendi Gábor és Nagy Mónika a Toxikoma producerei.

Űrpiknik címmel a Filmalap 81 millió forintos támogatásával kezdi forgatni első mozifilmjét Badits Ákos július közepén. A Walters Lili, Takács Zoltán és Zalatnay Sarolta főszereplésével készülő film egy olyan sci-fi elemekkel átszőtt drámai vígjáték lesz, amely egy magát kevésre tartó űrlény és egy problémás egyetemista lány egyetlen éjszakáját meséli el Budapesten. Az Űrpiknik forgatókönyvét Badits Ákos Benedek Ágotával közösen jegyzi, az operatőr Balázs István Balázs lesz, a látványtervező Tasnádi Zsófi, a jelmeztervező Sinkovics Judit, a zeneszerző Seres Bálint, a vágó Bacskai Brigitta.
A forgatás a főváros olyan izgalmas helyszínein lesz, mint a Citadella, a 120 éves és nemrég újjáépített Északi összekötő vasúti híd vagy a Vasas székház.
Az Űrpiknik a Proton Cinema gyártásában készül, producerei Petrányi Viktória és Ligosztájeva Annamária.
Az ígéretes fiatal rendező, Badits Ákos Boglárka című diplomafilmjével hívta fel magára a figyelmet. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen diplomázott 2014-ben, generációja egyik legizgalmasabb képviselője, eddigi rövidfilmjeiben a műfaji filmek szabályait felhasználva épített sajátos és különös világot (Badits Ákos showreel).

A Filmszakmai Döntőbizottság forgatókönyv-fejlesztési támogatást szavazott meg Milorad Krstic MouMoush, Gesztesi Máté Két életem, két halálom, Szabó Róbert Csaba Kháron gyermekei, Dési András A móri ügy és Kis-Szabó Márk Klampár, a fenegyerek című forgatókönyveire, utóbbi a kétszeres világ-, és háromszoros Európa-bajnok magyar asztaliteniszező életét dolgozza fel. A Klampár forgatókönyv-fejlesztés indulásának külön aktualitást ad, hogy ezen a héten Budapest az Asztalitenisz Világbajnokság házigazdája, és Klampár Tibor a magyar asztalitenisz sportág élő legendája.

Bővebben: www.mnf.hu