Ilyenek voltak „A kanapé évének” filmelőzetesei

Harminckilenc előzetest neveztek az idei Arany Blendére a 2020-ban bemutatott magyar filmek és sorozatok trailereiből.

A koronavírus miatti lezárások következtében ugyan a tavalyihoz képest kicsit kevesebb nevezés érkezett, de nem sokkal: voltak bemutatók tévében, online, fesztiválon és moziban is, így azok előzeteseinek nagy része most versenyben van. A közönség a www.aranyblende.hu oldalon nézelődhet és szavazhatja meg, melyik a legjobb előzetes.
Emellett összeállt egy nagyon erős szakmai zsűri is.
A tagok közt van Madarász Isti filmrendező, Vajda Erzsébet, a UIP Duna Film ügyvezető igazgatója, aki a forgalmazói oldalról vizsgálja majd a jelölteket, Szekeres László a magyar médiapiac egyik nagy televíziós csatornákat üzemeltető cégének, az AMC-nek a kreatívvezetőjeként vesz részt, Tóth Andrea, a Kastner Budapest kreatívigazgatójaként és forgatókönyvíróként a reklámos szemszöget hozza, Hargittai László Balázs Béla-díjas vágóként és a tavalyi közönségdíjas Arany Blende egyik alkotójaként zsűritag.

2020-ban egészen különleges volt a mozgóképes tartalmak fogyasztása. A nevezett filmajánlókból körvonalazódik egy kép arról, milyen filmes tartalmakhoz biztosítottak végül hozzáférést a tévék, a fesztiválok, a gyártók vagy a bátrabb forgalmazók, és arról, hogy ezekkel miképpen próbálták elérni a nézőket. Idén már magyar filmek és sorozatok televíziós promóit is lehetett nevezni. Több műfajban érkeztek ajánlók, rövidfilmekhez, sorozatokhoz, dokumentumfilmekhez és fikciós filmekhez vegyesen.

Idén is több előzetest jegyez Bedő Barna, aki a tavalyi Arany Blende fődíját nyerte, továbbá Steven Lovy trailer producernek szintén több munkája szerepel a mezőnyben. A nyár folyamán az Arany Blende Facebook oldalán (https://www.facebook.com/aranyblende) elemzi és ajánlja az összes előzetest egyenként, és bemutat az alkotók közül is néhányat.
A közönségszavazás 2021. augusztus 28-ig tart, díjátadó idén is szeptemberben lesz.