Középkori misztikus kalandfilm készül Gera Marinával

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készül A FEKETE PÓK című svájci-magyar koprodukció a Nemzetközi Emmy-díjas Gera Marina szereplésével. A forgatás, melyen mintegy 120 fős magyar stáb működött közre a szigorú járványügyi szabályokat betartva, nemrég fejeződött be az NFI fóti középkori várdíszletében.

A Laokoon Filmgroup (Tiszta szívvel, Saul fia, Napszállta) koprodukciójában a Nemzeti Filmintézet (NFI) 54 millió forintos támogatásával készül Markus Fischer rendezésében A fekete pók című svájci-magyar koprodukció. A XII. században játszódó kalandfilm Jeremias Gotthelf azonos című nagy sikerű könyvének legújabb mozgókép adaptációja lesz, a mozibemutatót jövő novemberre tervezik az alkotók.
A hátborzongató történet főszereplője a bátor, fiatal bába paktumot köt az ördöggel, hogy megszabadítsa faluját a német lovagok sanyargatásaitól, ám az ördög a bábán keresztül pókok tömegét szabadítja rá a falura, és kezdetét veszi a jó és a rossz küzdelme az emberiségért.

Kétéves előkészítés előzte meg a 36 napos forgatást, mely a szigorú járványügyi szabályok betartásával valósult meg az NFI fóti szabadtéri díszleteiben, a göböli középkori díszletvárosban és a szentendrei Skanzenben. A forgatáson mintegy 120 fős magyar stáb dolgozott, köztük statiszták, kaszkadőrök és színészek. Lilith Stangenberg, Nurit Hirschfeld, Ronald Zehrfeld és Anatole Taubmann svájci és német színészekkel együtt Gera Marina is játszik a filmben, akit az Örök tél-ben nyújtott alakításáért tavaly Nemzetközi Emmy-díjjal ismert el a Nemzetközi Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia.
A fekete pók a zürichi Snake Film és a budapesti Laokoon Filmgroup koprodukciójában készül.

Az NFI elsődleges célja a járványhelyzetben, melynek következményei a filmipart is jelentősen sújtják, hogy minél több szakembernek biztosítson folyamatos munkát. Ennek érdekében a Filmintézet idén a magyar gyártású alkotások mellett már nyolc kisebbségi magyar részvétellel készülő koprodukció gyártását is támogatta.
A magyar mozgóképszakma hosszú távú fejlesztéséért minden idők legnagyobb állami forrásból megvalósuló hazai stúdiófejlesztése van folyamatban az NFI fóti stúdiókomplexumában a Kormány Gazdaságvédelmi Akcióterve keretében.
A kiemelt beruházás a hazai filmipar világviszonylatban is élvonalbeli szerepét és versenyképességét biztosítja hosszú távon. A stúdiókomplexum átfogó fejlesztése során 4 új stúdió fog épülni, melyek összesen további 9600 m2 hasznos alapterülettel növelik a jelenlegi kapacitást, így összesen 12 200 m2 áll majd a produkciók rendelkezésére. A fejlesztés fontos minőségi jellemzője, hogy a 4 új műteremből 2-2 összenyitható lesz, így egy egységben, 4.800 m2 is  rendelkezésre áll majd, és a nagy volumenű produkciók igényeit akár párhuzamosan is ki tudja majd szolgálni.