Kreatív Európa MEDIA Hírlevél

Kreatív Európa – Hírlevél – 2021. március 8.

Hírek

DocCelerator Hungary online képzés

Kreatív Európa Iroda és a Paradiddle Pictures fejlesztési fázisban lévő dokumentumfilmes projekteket vár közös szervezésű, DocCelerator Hungary képzésére.
A kétnapos workshopra 2021. április 19-20-án kerül sor online formában, a Zoom platformján. A képzés célja, hogy segítse a projektek dramaturgiai struktúrájának fejlesztését.
A képzésen való részvétel ingyenes.Jelentkezési határidő: 2021. március 17. szerda

Bővebb információ

17. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál

2021. április 1-jén 12 óráig lehet nevezni a BuSho Nemzetközi Rövidfilm fesztiválra.

2019. január 1. után készült 30 percnél rövidebb fikciós, animációs és kísérleti alkotásokat várnak a világ minden tájáról, a felfrissített BuShonline felület mellett ezúttal kizárólag a filmfreeway oldalon keresztül, melyhez a legfontosabb időpontok és határidők megtalálhatóak a BuSho honlapján.

Bővebb információ

Gruvi webinar

THE AUDIENCE PROJECT WEBINAR: LAUNCHING YOUR MOVIES DURING LOCKDOWN címmel webinart szervez a gruvi.

Az online workshop a koronavírus miatti lezárások alatti filmbemutatás lehetőségeit járja körül.

A panelbeszélgetés résztvevői megvitatják a technológiákat és üzleti folyamatokat, amelyek jól működőnek vagy éppen nem működőnek tűnnek, és megpróbálnak a jövőben alkalmazható módszereket is beazonosítani.

Időpont: 2021. március 9. 13:00

További információ

A Kreatív Európa MEDIA által a European Film Market keretében szervezett online tájékozató az új eGrants rendszerről már elérhető MEDIA Stands oldalán az alábbi linken:
http://www.media-stands.eu/index.php/homepage/markets/european-film-market/programme/A workshop bemutatja az Európai Bizottság új támogatás kezelő eszközét, amelyet a Kreatív Európa MEDIA pályázatainál is alkalmaznak az idén induló új keretprogramban.

Motovun Shorts

Rövidfilmeket várnak a Motovun Filmfesztiválra, amely Horvátország egyik legnépszerűbb kulturális eseménye, és Dél-Kelet-Európa jól ismert filmfesztiválja. Középpontjában független nemzetközi filmek állnak. A fesztivál évente 25000 látogatót vonz, öt napja alatt több mint 100 film kerül bemutatásra.
Olyan max. 20 perces filmekkel lehet jelentkezni, amelyeket 2020-ban vagy 2021-ben mutattak be (és Horvátországban még nem volt premierjük).Időpont: 2021. július 27-31.

Jelentkezési határidő: 2021. június 5.

További információ

IDFA Bertha Fund

Az IDFA Bertha Fund Europe nemzetközi koprodukciók létrejöttét ösztönzi európai és afrikai, ázsiai, latin-amerikai, közel-keleti valamint olyan kelet-európai országok között, amelyek nem részesei az Eurimage-nak és a MEDIA programnak.

2021-ben max. 6 dokumentumfilmes projektet választanak ki, amelyek egyenként max. 40.000 euró támogatásban részesülhetnek.

Határidő: 2021. április 1.

További információ

TFL Co-Production Fund

A TorinoFilmLab koprodukciós alap európai producerek és nemzetközi koproducerek együttműködésével megvalósuló projekteket támogat (játékfilm, animáció, dokumentumfilm).

Tapasztalt producerek jelentkezését várják (min. 3. játékfilm). A koproducernek olyan országból kell érkeznie, amely nem vesz részt sem a MEDIA alprogramban, sem az Eurimagesban.

A kiválasztott gyártó cég 50.000 euró koprodukciós támogatásban fog részesülni.

Jelentkezési határidő: 2021. április 15. dél

További információ

Series Mania Forum – Co-Pro Pitching Sessions 2021

2021. augusztus 30. – szeptember 1. között rendezik meg a Series Mania Forum legrégebbi és legsikeresebb eseményét, a Co-Pro Pitching Sessions-t. A Kreatív Európa MEDIA támogatásával megvalósuló Series Mania Forumon évente több mint 2000 TV-s szakember szakember vesz részt.

2021-ben is 15 projekt képviselőinek lesz lehetősége sorozat terveik bemutatására. A szakmai zsűri a nyertes projektet 50.000 euróval díjazza.

Módosított jelentkezési határidő: 2021. május 10.

További információ

CINEMIRA videóverseny

Készíts filmet és nyerj értékes díjakat!

A CINEMIRA Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál videóversenyt hirdet 10-18 éveseknek!

Maximum 1,5 perces filmekkel lehet nevezni. Idén HÁROM témában alkothattok:
1. SZABADSÁG  2. SEGÍTSÉG
és egy harmadik speciális kategória, alkotásokat várnak, melynek főszereplője a CINEMIRA MÓKUS. A három téma közül válassz egyet! Műfaji megkötés nincs! Lehet animáció, élőszereplős kisfilm, videóklip.

Határidő: 2021. március 16.

További információ

Série Series fórum

A 10. Série Series európai sorozat fórumot 2021. június 30. és július 2. között rendezik meg (várhatóan) Fontainebleau-ben.

A Série Series Tv sorozat készítő szakemberek találkozója, mely teret ad Európa egész területéről érkező tehetségeknek. Évente több mint 700 szakember (forgatókönyv írók, producerek, műsorszórók, rendezők, zeneszerzők, színészek) vesz részt az eseményen.

Két kategóriában várnak projekteket:
1. Olyan befejezett vagy fejlesztési/gyártási fázisban lévő sorozatokkal lehet jelentkezni, amelyek már rendelkeznek műsorszóró vagy forgalmazó támogatásával.
Jelentkezés

2. Spotlight on Trailers: korai fejlesztési fázisban lévő projektek, amelyekhez partnereket/támogatókat keresnek. 10 projektet választanak ki és mutathatnak be a résztvevők.
Jelentkezés

Jelentkezési határidő mindkét kategória esetében: 2021. április vége

Képzési lehetőségek Európában

18. Arthouse Cinema Training

Megnyílt a jelentkezés a 18. Art Cinema = Action + Management (ACAM) képzésre.
Az ACAM egy nemzetközi képzés, amelyet a független mozik és művészmozik képviselői számára rendeznek. Az egy hetes intenzív workshop során a részvevőknek alkalmuk lesz kapcsolatépítésre, a bevált gyakorlatok megismerésére, és panelbeszélgetésekben való részvételre olyan témákban, mint a zöld mozi, a web marketing, pénzügyi tervezés, technológiai fejlemények vagy az ágazat jelenlegi kihívásai.Időpont és helyszín: 2021. augusztus 30. – szeptember 5. San Servolo

Jelentkezési határidő: 2021. április 30.

További információ

Jelentkezés

ACE 31 Producer képzés

Megnyílt a jelentkezés az ACE 31 képzésre. Tapasztalt producerek jelentkezését várják, akik szeretnék nemzetközi közönséget célzó játékfilmes projektjüket fejleszteni. A képzésre 18 producert választanak be.

Jelentkezési határidő: 2021. május 3.

Képzés időpontjai:
2021. október 4-9. (tartalom fejlesztés)
2021. november 15-20. (pénzügyi stratégiák)
2022. április 4-6. (üzleti menedzsment)
2022. április 7-10. (ACE network találkozó)

A képzés helyszíneit a járvány miatt egyelőre nem határozták meg.

További információ

EKRAN+

Megnyílt a jelentkezés a Wajda Studio 2021-ess EKRAN+ képzésére. A 22 napos projekt-alapú nemzetközi képzési program rendezőknek/író-rendezőknek, producereknek szól. A képzés témái: forgatókönyv-fejlesztés; kreatív előkészítési folyamatok; vágás; a film vizuális nyelvének és tónusának megtalálása és finomítása.

Jelentkezési határidő: 2021. április 12.

További információ

MIDPOINT Sofia Meetings

Korai fejlesztési fázisban lévő, első és második filmes projekteket várnak a 18. Sofia Meetings és a MIDPOINT közös szervezésű képzésére. Az íróból és/vagy rendezőből ás producerből álló csapatok, amelyek bekerülnek a képzésre, a MIDPOINT forgatókönyv fejlesztő szakemberével, David Pope-pal online formában egyeztethetnek projektjük fejlesztéséről.

Jelentkezési határidő: 2021. március 8.

További információ

MEDIA pályázatok

A 2021-re szóló Kreatív Európa MEDIA pályázati felhívások megjelenése 2021 első felére várható.