Május 26-án újra kinyit a Cirko-Gejzír mozi

Európa legkisebb mozija, Budapest egyik legkülönlegesebb kulturális helyszíne, a Cirko-Gejzír május 26-tól újra izgalmas filmekkel, premier előtti vetítésekkel és a régi cirkós hangulattal várja a közönséget.

Tavaly márciusban az elsők között zárt be, nyáron pedig töretlen lelkesedéssel és remek filmekkel, fesztiváldíjas mesterművek bemutatóival nyitott ki újra a Cirko-Gejzír. A járvány miatt legutóbb épp fél éve kellett ismét bezárnia. A mozi, amely korábban az év egyetlenegy napján (augusztus 20-án) volt csak zárva, novembertől mostanáig várta, mikor húzhatja fel végre a Budapest 5. kerületében jól ismert, ikonikus redőnyt.

A Balassi Bálint utcai artmozi közönsége váratlan és megható összefogással mutatta meg, mennyire fontos neki a Cirko-Gejzír, és adományokkal, bérletvásárlással segítette az intézmény fennmaradását. Nekik köszönhetően sikerült túlélni ezt a nehéz időszakot, amelyhez hasonlóval fennállásának 27 éve alatt még egyszer sem szembesült a mozi.

A közönség az adományokon kívül szeretetével is elhalmozta a Cirkót, többek között az alábbiakat írták róla Facebook-kommentjeikben:

„Az egyetlen mozi Budapesten, ahol hallani, ahogy átmegy a vili a kisterem felett.

Az egyetlen mozi Budapesten, ahol nem zörögnek a pop-cornnal film közben.

Az egyetlen mozi Budapesten, ami úgy imádnivaló, ahogy van. ❤

„Sajnos csak egyszer volt eddig lehetőségem a Cirkóban mozizni, de sokáig emlékezni fogok az egyedi atmoszférájára. Ha pesti lennék, ki sem lehetne robbantani a székből. Remélem, sikerül átvészelnetek ezt a helyzetet és visszatérhetek még hozzátok.”

„A Cirkóba akkor is érdemes betérni, ha nem tudom, mi van műsoron. A három teremben garantáltan találok egy olyan filmet, ami tetszik, de legalábbis mindenképpen érdekes. A Cirkóba hazamegy az ember. És tudjuk, mindenhol jó, de legjobb…….”

„A MOZI ❤

Remek, feliratos filmekkel,hangulatos, igényes, retró, kutyabarát; kedves, segítőkész mozisokkal, tiszta mosdóval, intelligens közönséggel.”

„A legszeretemebb mozi, ha nincs is ilyen szó.”

A Cirko-Gejzír, amely a kényszerű pihenés alatt felújítás alatt esett át, most megújulva, optimistán, szuper filmekkel várja a május 26-i újranyitást. Május 27-én megkezdődik a moziban az Ideje moziba menni elnevezésű, négynapos fesztivál is, amelyet országosan 22 moziban rendeznek meg. A fesztivál premier előtti bemutatóin kívül többek között a Titkok és igazságok, a Mű szerző nélkül, a Boldog idők és A vendégek lesz műsoron az újranyitás hetében.