Mától a Vimeón, hamarosan pedig dvd-n is megvásárolható a Guerilla – 1849, a szabadságharc vége (12)

Kárpáti György Mór első nagyjátékfilmje, a Guerilla az év első felében került a mozikba, most pedig házimozis formátumban is elérhető: mától Vimeón, október 3-tól pedig dvd-n. 2019. szeptember 13.

A film 1849-ben, a világosi fegyverletétel után játszódik, amikor sokan még nem tudják, hogy a szabadságharc elbukott. A történet két testvér viszonyán és egy szerelmi háromszögön keresztül, közeli perspektívából mutatja meg az erdőben harcoló fiatal gerillák életét.

1849-ben, a világosi fegyverletétel után sokan még nem tudják, hogy a szabadságharc elbukott. Barnabás korábban megszökött a sorozás elől, az öccse vonult be helyette. Csak most, a vereség után csatlakozik a tízen-huszonéves, erdőben bujkáló gerillákhoz. A bűntudattól hajtott fiú bízik benne, hogy hazaviheti a testvérét, de egy hazugsága folytán besorozzák, így maradnia kell. Közel kerül egy lányhoz, aki a sebesülteket ápolja, és akibe az öccse szerelmes: ez tovább szítja a fivérek közötti ellentéteket. Barnabásnak hamarosan olyan döntéseket kell hoznia, amelyeknek egyre súlyosabb következményei lesznek.

A rövidfilmjeivel Cannes-ban és Berlinben is sikereket elérő Kárpáti György Mór első nagyjátékfilmje, a Guerilla hiteles korrajz: a film készítőinek célja, hogy a historizáló szemlélet helyett a közeli perspektíva használatával mutassák meg az 1848-49-es időszak hangulatát, az ismeretlen hősök néhány napját az erdő mélyén.

A film mától megtekinthető a Vimeón 1,99 dolláros (24 órás megtekintésre) illetve 2,99 dolláros (bármikori megtekintésre) áron, valamint október 3-tól megvásárolható dvd-n 1990 Ft-ért. A dvd magyar 5.1-es és 2.0-ás hangsávot, valamint angol feliratot tartalmaz. A dvd változat kiadója az ADS Service.

Mozinet