Megmutatni a láthatatlant, segíteni elmerülni a csendben

Tolvaly Ferenc új filmje, a Szent Ignác útja – CaminoIgnaciano a világ legnagyobb szerzetesrendjének, a 112 országban tevékenykedő Jézus Társasága rend alapítójának lélekvándorútját mutatja be, négy fiatal zarándoklatán keresztül.

Az alkotást szeptember 10-től tűzi műsorára a fehérvári Barátság mozi, az ingyenes vetítésekre már lehet helyet foglalni a mozi honlapján és pénztárában.

Megmutatni a láthatatlant, segíteni elmerülni a csendben – nem kevesebbre vállalkozik a zarándokfilmjeiről ismert direktor új dokumentumfilmje. Az író-rendező El Camino húsz év múlva – Szent Ignác útja című regényéből Balázs Zsuzsa újságíróval közösen írt forgatókönyve alapján készült alkotás az élet legfontosabb utazására hívja nézőit: egy utazásra saját magunk mély megismerése és megértése felé. A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült, a Cameofilm Stúdió Csáky Attila producer vezetésével gyártotta, és a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya patronálta.

A Szent Ignác útja – CaminoIgnacianogondolatébresztő külső és belső utazás, mely az élet igazi kalandját, az útkeresést és önmagunk megtalálásának lehetőségét kínálja. A spanyolországi történelmi helyszíneken forgatott 90 perces dokumentumfilm közelről, személyes hangvételű elbeszéléssel, érzékenyen mutatja be, hogyan válik egy zarándoklat életváltoztató úttá. A filmben szereplő négy fiatal zarándok lelkigyakorlatát az úton egy spanyol jezsuita lelki vezető – José Luis Iriberri SJ – kíséri, aki egyben a nézők lélek-útikalauzává is válik. A zarándokok Loyolai Szent Ignác, a jezsuita rend alapítójának nyomában járnak, aki népszerűséget hajszoló katonából vált lelki vezetővé, és aki 500 évvel ezelőtt elsőként tette meg a ma már CaminoIgnacianóként ismert, LoyolátólManresáig tartó, 640 km-es életváltoztató útját. Tolvaly Ferenc filmje először mutatja be az út spirituális és vizuális szépségeit.

Az alkotás azonban nem kizárólag vallásos nézőkhöz szól: az önismeret, az önfejlesztés minden tudatos ember sajátja, és napjainkban – különösen a pandémia idején – nagyobb jelentősége van, mint valaha. A film egyaránt hordoz üzenetet az önmagukat keresőknek, a pszichológia iránt érdeklődőknek és a mély lelkiséget vágyóknak és mindazoknak, akik változtatni szeretnének életükön kortól, nemtől és vallási hovatartozástól függetlenül, miközben a spanyol kultúra, a természet és a egyedi dokumentumfilmek szerelmeseinek is egyedülálló élményt ígér.

A különleges alkotás szeptemberben három alkalommal, 10-én, pénteken 16 órakor, 14-én, kedden 10 órakor és 15-én, szerdán 18 órakor látható a Barátság moziban, az ingyenes vetítésekre már lehet helyet foglalni a mozi pénztárában és honlapján: www.baratsagmozi.hu

 

További információk:

Honlap: www.baratsagmozi.hu

Facebook: www.facebook.com/baratsagmozi