Mesés sci-fi dramedy a budapesti éjszakában – ŰRPIKNIK forgatási videó

Egy magát kevésre tartó űrlény és egy problémás egyetemista lány egyetlen éjszakája Budapesten, „úgy, hogy nem ittak semmit”. – Készül az ŰRPIKNIK. Badits Ákos sci-fi vígjátékának főszerepeit Walters Lili, Takács Zalán és Zalatnay Sarolta játssza. Elkészült az első videó a forgatásról.

Egy földönkívüli szemén keresztül mutatja meg a budapesti éjszakát Badits Ákos, Filmalap támogatással készülő első mozifilmjében az Űrpiknik-ben. A 25 napos forgatás a főváros olyan izgalmas helyszínein volt, mint a Citadella, a 120 éves és nemrég újjáépített Északi összekötő vasúti híd, a Vasas székház vagy a Limo Bár, ahol a Filmalap forgatási videója készült a rendező, valamint Walters Lili, Takács Zalán és Zalatnay Sarolta főszereplők
megszólalásával.

Zalatnay Sarolta olyan legendás filmek után szerepel újra magyar mozifilmben, mint a Szép leányok, ne sírjatok (1970, Mészáros Márta) és a Fuss, hogy utolérjenek! (1972, Keleti Márton).

A különleges atmoszférájú, sci-fi elemekkel átszőtt drámai vígjáték egy magát kevésre tartó űrlény és egy problémás egyetemista lány egyetlen éjszakáját meséli el Budapesten, amely során életre szóló barátságot kötnek, és még az is kiderül, hogy elhagyni vagy megmenteni érdemes-e a Föld bolygót.

Az ígéretes fiatal rendező, Badits Ákos Boglárka című diplomafilmjével hívta fel magára a figyelmet. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen diplomázott 2014-ben, generációja egyik legizgalmasabb képviselője, eddigi rövidfilmjeiben a műfaji filmek szabályait felhasználva épített sajátos és különös világot.

Az Űrpiknik forgatókönyvét a rendező Benedek Ágotával közösen jegyzi. A stáb ígéretes fiatal tehetségei között van Balázs István Balázs, az Európai Operatőri Szövetség IMAGO díjának idei nyertese (Casting), Tasnádi Zsófi látványtervező (Rossz versek, Jupiter holdja), Sinkovics Judit jelmeztervező (Testről és lélekről), Seres Bálint zeneszerző és Bacskai Brigitta vágó (Free Entry).

Az Űrpiknik a Proton Cinema gyártásában készül a Filmalap 81 millió forintos gyártási támogatásával, producerei Petrányi Viktória és Ligosztájeva Annamária.