Nagy siker a Filmalap műfaji forgatókönyv kurzusa

Hatalmas érdeklődés övezte a Filmalap hiánypótló céllal meghirdetett műfaji filmes
forgatókönyvíró képzését. Kilencven, főként pályakezdők filmíró jelentkezett az egyéves fizetős képzésre.

Az elméleti órákból, konzultációkból, továbbá neves külföldi és hazai szakemberek mesterkurzusaiból, előadásaiból és workshopjaiból álló 383 órás képzésre végül tíz forgatókönyvíró nyert felvételt. Közülük ketten a Filmalap által biztosított ösztöndíjnak köszönhetőn ingyenesen vehetnek részt a szeptemberben induló képzésen.

A délutáni és hétvégi időpontokban szervezett 2020 májusáig tartó képzés célja, hogy a résztvevők a jelentkezéskor benyújtott treatmentből műfaji forgatókönyvet fejlesszenek tapasztalt írók,  dramaturgok és fejlesztők irányításával. A nagy érdeklődésre való tekintettel a tíz résztvevőn túl, a jelentkezők közül további 19 író részt vehet az elméleti órákon.

A gyakorlatközpontú kurzus oktatói tapasztalt forgatókönyvírók és forgatókönyvfejlesztők lesznek, köztük Angyalosy Eszter, Benkő Orsolya, Bodzsár Márk, Búss Gábor Olivér, Divinyi Réka, Goda Krisztina, Hegedűs Bálint, Jakab Juli, Köbli Norbert, Lengyel Balázs, Lovas Balázs, Maruszki Balázs, Nagy V. Gergely, Orosz Dénes, Szabó Iván, Tasnádi István, Török Zita és Zabezsinszkij Éva.

A képzésre kifejezetten műfaji témájú treatmenttel (fantasy, thriller, romantikus vígjáték, vígjáték, horror, musical, családi/ifjúsági film, történelmi film stb.) és motivációs levéllel lehetett jelentkezni, a résztvevőket szakmai zsűri választotta ki.
A Filmalap első ízben meghirdetett műfaji filmes forgatókönyvíró képzésének célja a filmírók továbbképzése és a hazai filmgyártás műfaji sokszínűségének elősegítése.

A részletekért kattintson ide.