Oscar-díjas zsűrielnök díjazta a magyar elsőfilmet

A Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programban készült LEGJOBB TUDOMÁSOM SZERINT című alkotás nyerte a Riviera Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, a zsűri elnöke Kenneth Lonergan Oscar-díjas forgatókönyvíró-rendező volt.

Lőrincz Nándor és Nagy Bálint alkotópáros Hámori Gabriella és Bodolai Balázs főszereplésével készült első mozifilmjét 2021 telén láthatja a hazai közönség.

A hétvégén hirdették ki, hogy Lőrincz Nándor és Nagy Bálint alkotópáros filmje, a Legjobb tudomásom szerint, nyerte a Riviera Nemzetközi Filmfesztivált fődíját. Az olaszországi Sestri Levantáben megrendezett filmünnep május 20-30. között a világ minden tájáról meghívott izgalmas alkotásokat mutatott be. A zsűri elnöke az Oscar-díjas forgatókönyvíró-rendező, Kenneth Lonergan volt, aki többek közt a Régi város (Manchester by the Sea) és a Martin Scorsese által rendezett New York bandái (Gangs of New York) című alkotásokat jegyzi.

Lőrincz Nándor és Nagy Bálint első mozifilmje egy párkapcsolati dráma, amit a női felet ért szexuális bántalmazás idéz elő, de az eseményeket a férfi szemszögéből láttatja. A Legjobb tudomásom szerint Hámori Gabriella és Bodolai Balázs főszereplésével az NFI pályakezdő alkotókat támogató Inkubátor Programjában készült. A film világpremierje tavaly Észak-Európa egyetlen A-kategóriás nemzetközi filmfesztiválján, a Tallinn Black Nights-on volt.

A történet főszereplője Nóra és Dénes, egy fiatal házaspár. Dénes feleségét egy éjszaka nemi erőszak éri. Az ellentmondásos tanúvallomások miatt és a bizonyítékok híján a rendőrség nem tud igazságot tenni az ügyben. A férj először felesége mellé áll, támogatja, személyesen próbál meg utánajárni, hogy pontosan mi is történt azon az éjszakán, a későbbiekben azonban az eset feldolgozása próbára teszi a kapcsolatukat. A pár különösen nehéz helyzetbe kerül, mert épp egy örökbefogadás finishében történik mindez, és a történtek befolyásolják a döntés kimenetelét.

Lőrincz Nándor forgatókönyvíróként, Nagy Bálint operatőrként végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Több fesztiválnyertes rövidfilm és sikeres videoklip után első közös mozifilmjüket 2019-ben forgatták Mécs Mónika és Pataki Ági producerek vezetésével, az M&M Film és a Partnersfilm koprodukciójában román részvétellel. A Legjobb tudomásom szerint forgatókönyvét Lőrincz Nándor jegyzi, az operatőr Nagy Bálint, a zeneszerző Fodor Attila, a vágó Gothár Márton volt.

A Legjobb tudomásom szerint a Budapest Film forgalmazásában lesz látható 2021 telén.

Legjobb tudomásom szerint teaser

Bővebben

Riviera Nemzetközi Filmfesztivál díjátadó