Rév Marcell Emmy-díjat nyert

Az Eufóriáért díjazták az operatőrt.
A magyar operatőr az Eufória egyik epizódjával nyerte meg a legrangosabb amerikai televíziós díjat.

Rév Marcell az HBO Eufória című sorozatának The Theater and Its Double (A színház és a mása) című epizódja fényképezéséért kapta meg a legjobb operatőri munkáért járó Emmy-díjat az egyóra hosszú, egykamerával készült sorozatok kategóriájában.
A Kreatív Művészeti Emmy-díjak átadójára szeptember 3-án és 4-én került sor Los Angelesben. Az idei díjazottak között szerepel Barack Obama korábbi amerikai elnök, aki a legjobb narrátorként vehette át az elismerést a Netflix A legszebb nemzeti parkok című természetfilmsorozatáért, és a Fekete Párducból ismert Chadwick Boseman is, akit posztumusz díjaztak szinkron szerepéért a Marvel Mi lenne, ha…? című animációs sorozatában.

Rév Marcellt immár második alkalommal jelölték a Zendaya főszereplésével készülő, Sam Levinson által rendezett Eufóriáért az Amerikai Televíziós Akadémia díjára. A Magyar Filmoperatőrök Egyesületének (HCA) tagját nemrég a legrangosabb amerikai operatőri folyóiratnak mesélt a sorozaton végzett munkájáról, az interjút itt szemléztük.

A technikai kategóriák Emmy-díjainak átadását szeptember 12-én követi a Főműsoridős Emmy-díjak átadója, ahol az Eufória többek között a legjobb drámasorozat és a legjobb női főszereplő (Zendaya) díjáért is versenyben van.

Forrás: magyar.film.hu