Shooting Stars – Stork Natasa a legígéretesebb európai tehetségek között

Stork Natasát Európa tíz ígéretes színésztehetsége között mutatja be a European Film Promotion (EFP) a nemzetközi filmszakmának február végén. A filmpromóciós szervezeteket tömörítő EFP által felkért szakmai zsűri a magyar színésznőt beválasztotta a „Shooting Stars” programba.

A European Film Promotion nagy presztízsű szakmai rendezvényen az európai mozi tíz legígéretesebb tehetsége között lesz Stork Natasa. Az ifjú „filmcsillagokat” immár 24. alkalommal mutatja be a „Shooting Stars” program a nemzetközi filmszakmának februárban. A háromnapos szakmai programot idén a járványhelyzetre való tekintettel online tartják meg. A tíz fiatal tehetséget a European Film Promotion tagszervezetei – köztük a Nemzeti Filmintézet – által benevezett jelöltekből választotta ki a szakma prominens személyiségeiből álló „Shooting Stars” zsűri.

„Szédítő és rejtélyes” alakításával Stork Natasa a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című Horvát Lili-film főszerepében vette le a lábáról a „Shooting Stars” zsűrijét. Az alakításért, melyet itthon és külföldön egyaránt méltattak, Stork Natasa Antalya, Valladolid és Les Arcs nemzetközi filmfesztiválján is elnyerte a legjobb színésznő díját.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című film Magyarország hivatalos nevezettje a legjobb idegennyelvű film Oscar-díjára. A valóság és képzelet határán játszódó szerelmesfilm január 22-től látható lesz az Egyesült Államokban, a forgalmazási jogokat a Nemzeti Filmintézet nemrég értékesítette a Greenwich Entertainment filmforgalmazónak.

Stork Natasa a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Zsámbéki Gábor és Zsótér Sándor osztályában végzett. A Nemzeti Színháztól kezdve a Dollár Papa Gyermekei színházi műhelyen át számos társulatban és alkalmi formációban játszott itthon és külföldön is az elmúlt években. Mundruczó Kornél Szelíd teremtés – A Frankenstein-terv-ében, majd Bodzsár Márk Isteni műszak című fekete komédiájában volt korábban látható mozifilmekben.

Nemrég fejezte be Szilágyi Fanni Veszélyes lehet a fagyi című filmjének forgatását, melyben a főszereplő ikerpár mindkét tagját ő alakítja.

Az 1998-ban életre hívott „Shooting Stars” program Daniel Craig, Rachel Weisz, Daniel Brühl, Alicia Vikander, Matthias Schoenaerts, Carey Mulligan, Cécile de France, Anamaria Marinca és Ludivine Sagnier pályafutásának is jelentős állomása volt. Magyarországról az elmúlt években többek között Oroszlán Szonja, Ónodi Eszter, Gryllus Dorka, Hámori Gabriella, Nagy Zsolt és legutóbb 2018-ban Tenki Réka kapott meghívást a rangos programra, melynek a berlini filmfesztivál adott otthont az elmúlt években.

További információk ide kattintva érhetők el.