Till Attila filmjéből amerikai minisorozatot fejleszt Noah Wyle

Noah Wyle, a Vészhelyzet sorozat egykori jól ismert Carter doktora, nemrégiben alapított produkciós  cége, a Slippery Moon Productions a Warner Bros. TV-vel közösen minisorozatot fejleszt  Till Attila Tiszta szívvel című filmjéből.

“A célunk kettős a sorozattal: egyrészt olyan műsort akarunk csinálni, amit még nem láthattunk tévében, másrészt teljesen át akarjuk formálni a jelenlegi felfogásunkat arról, mi mindenre is képesek a mozgássérültek” – tette hozzá a színész-producer.

A 2017-ben a legjobb külföldi film kategóriában Oscar-díjra is felterjesztett film a világ számos filmfesztivál díját hozta el, többek között az 57. szaloniki filmfesztivál fődíját, a legjobb filmért járó Arany Alexandert, a legjobb férfi színész díját megosztva a három főhőst alakító színészek – Fenyvesi Zoltán, Thuróczy Szabolcs és Fekete Ádám – között, a franciaországi Arras filmfesztivál filmkritikus zsűri díját, a közönségdíjat és az ifjúsági zsűri “Regards jeunes” díját, a cottbusi fesztiválon a nagyvilág filmkritikusait tömörítő nemzetközi szervezet, a FIPRESCI zsűrije díjazta. A krikusi díj mellé Tilla Attila filmje az ökumenikus zsűri díját is elnyerte Cottbus-ban.

A filmre már korábban is felfigyeltek Amerikában, a 2016-ban 52. alkalommal megrendezett chicagói nemzetközi filmfesztiválon elnyerte a Chicago Sun Times világhírű filmkritikusáról elnevezett Roger Ebert-díjat. Stalter Judittal, a film producerével 2-3 éve vette fel a kapcsolatot Noah Wyle az adaptációval kapcsolatban, azóta folyik a közös munka és a különböző jogi egyeztetések.

Tiszta szívvel egy 2016-ban bemutatott magyar akcióvígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. A film alapkérdése az, hogy nagyobb bűn-e elhagyni egy fogyatékkal született gyereket vagy bérgyilkosként mocskos gengsztereket kivégezni. Az akciódús történet középpontjában lévő húszéves fiú, a haverja és egy volt tűzoltó mindennél jobban retteg, hogy teljesen feleslegesek a társadalom számára. Amikor kiderül, hogy az alvilág számára is azok, akkor aztán igazán bevadulnak.

 A filmet Till Attila rendezte, mely az Oscar-díjas Saul fiá-t gyártó Laokoon Filmgroup gyártásában készült, producere Stalter Judit, Rajna Gábor és Sipos Gábor, operatőre Juhász Imre, látványtervezője Ágh Márton, főbb szereplői Thuróczy Szabolcs, Fekete Ádám, Balsai Móni és Fenyvesi Zoltán.

2020. március 10.

TISZTA SZÍVVEL

színes, magyar akció-vígjáték
Rendező: Till Attila
Forgatókönyvíró: Till Attila
Producerek: Stalter Judit, Rajna Gábor, Sipos Gábor
Operatőr: Juhász Imre
Látványtervező: Ágh Márton
Jelmeztervező: Flesch Andrea
Vágó: Gothár Márton
Zeneszerző: Kalotás Csaba
Sound designer: Zányi Tamás

Főszereplők: Thuróczy Szabolcs, Fekete Ádám, Balsai Móni, Fenyvesi Zoltán, Vitanovics Dusán, Danis Lídia

Eredeti cím: Tiszta szívvel
Nemzetközi cím: Kills on Wheels
Gyártó: Laokoon Filmgroup
Hossz: 103 perc
Országos bemutató: 2016. április 28.
Magyarországon forgalmazza: A Company Hungary Kft.