Újraindul a filmgyártás: SZIA, ÉLETEM!

– Új címmel készül a fantasy elemekkel dúsított vígjáték

A népszerű, de ihlethiányos író és sosem látott kisfiának nem várt találkozásáról szóló vígjáték, a SZIA, ÉLETEM! forgatása a napokban kezdődik. A korábban Ha elfárad, viheti címen bejelentett film főszereplője Thuróczy Szabolcs és a hatéves Pásztor-Várady Mór, akit 200 jelentkező közül választottak ki a szerepre.

A Rohonyi Gábor (Konyec, Brazilok) rendezésében és Vékes Csaba társrendezésében készülő, fantasy elemekkel dúsított, egyedi vígjáték, a Szia, Életem! kiindulópontja egy népszerű, de ihlethiányos író és sosem látott kisfia nem várt találkozása. A hirtelen nyakukba szakadt, kényszerű együttlét fordulatos, vidám és érzelmes története a fiú fantáziájának köszönhetően átlépi a valóság kereteit is. A Szia, Életem! producere Major István (Liza, a rókatündér, Aurora Borealis), Geszti Péter (BÚÉK, Kalózok), Ditz Edit (BÚÉK, Folyékony arany) és Roskó Péter, forgatókönyvírója Vékes Csaba (Hetedik alabárdos).

„Szerencsére rengeteg időt töltök a fiaimmal, cserébe végtelenül zavarnak mindennemű munkában. Pont mint a Szia, Életem! történetének főhősét saját gyermeke. Az elmúlt éveim legfőbb tapasztalása az apává válás folyamata. Erről a fárasztó, de csodálatos és végtelenül szórakoztató változásról szól a Szia, Életem! forgatókönyve. A film címe is erre utal: egyszerre búcsúzunk attól, akik a szülővé válás előtt voltunk, és köszöntünk valami újat.

Nem akkor leszünk apák, amikor gyermekünk születik, hanem amikor hozzájuk igazodik az értékrendünk. Van, akinek gyorsabb, van, akinek lassabb folyamat, és van, akinek soha nem
sikerül. A történet mindazoknak szól, akik megpróbáltak akárcsak két percet is magukra fordítva eltölteni egy kisgyermekkel egy légtérben. Vagy akik csak szeretnének egy jót szórakozni, ugyanis a Szia, Életem! egy felnőtteknek szóló érzelmes és humoros vígjáték, amelyben mindannyian magunkra ismerhetünk.” – nyilatkozta Vékes Csaba társrendező, forgatókönyvíró, aki Thuróczy Szabolcs, Pásztor-Várady Mór, Kovács Patrícia, Pálmai Anna, Elek Ferenc, Mucsi Zoltán, Básti Juli és Tasnádi Bence mellett szerepelni is fog a filmben.

Rohonyi Gábor rendező az előkészületekről elmondta, hogy izgalmas időszak áll a produkció mögött. „Remek stáb és szereplőgárda zárkózott fel a forgatókönyv mögé, ami a próbák során még tovább csiszolódott és remek formában van ahhoz, hogy kezdődjön a forgatás. Az óvintézkedések enyhülésével a próbákat is el tudtuk kezdeni, hogy a színészek és hatéves felfedezettünk felkészülten állhassanak a kamera elé. Remélem, hogy most már csak a történet fordulataival kell szembenéznünk és drámából is csak annyival, amennyit a forgatókönyv a film humorához kever, hogy a Szia, Életem! életre keljen és több lehessen egy pusztán szórakoztató filmvígjátéknál.”

A Szia, Életem! a Filmteam, a Grund és a Blue Duck Arts közös produkciójában készül a Nemzeti Filmintézet 405 millió forintos gyártási támogatásával.
A vígjáték operatőre Szatmári Péter (Kincsem, A Viszkis), látványtervezője Hujber Balázs (Kontroll, Liza, a rókatündér, A Viszkis), aki megmutatta a napokban kezdődő forgatás egyik fő díszletét, a főszereplő író lakását: