Változás az Art-Mozi Egyesület élén

Új elnököt választott az immár 30 éves Art-Mozi Egyesület.

Az art filmeket vetítő, a nemzetközi kereskedelmi mozilánctól független mozik, valamint a magyar és  értékes külföldi filmek forgalmazóinak képviseletére alakult országos szervezet tagjai között tudja az ország art-teremmel rendelkező művészmozijait és a jelentős art film forgalmazókat.

Az egyesület rendezi meg nemzetközi szervezete, a CICAE kezdeményezésére 38 ország mintegy 700 művészmozijával egy napon, minden év őszén az Európai Art Mozi Nap magyarországi programját, amelyen fesztiváldíjas, premier előtti filmekkel, beszélgetésekkel és egyéb kapcsolódó rendezvényekkel várják a nagyérdeműt. Emellett számos szakmai programot, tapasztalatgyűjtő kirándulást, konferenciát szervez a szakmát érintő aktuális témákról tagsága számára.

Az Art-Mozi Egyesület új elnökévé Szabó Éva Andreát választotta meg teljes egyetértésben az egyesület közgyűlése. Szabó Éva Andrea mintegy 30 éve filmes szakember, több cikluson át volt az egyesület újraválasztott alelnöke, a szegedi Belvárosi Mozi vezetője, a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál alapító-igazgatója. Munkáját Szeged városvezetése Kölcsey-díjjal ismerte el. A Nemzeti Kulturális Alap Filmművészet Kollégiumának kurátora.

A leköszönő elnököt, Bakos Editet, aki 2008-tól látta el ezt a feladatot, korábban a Magyar Filmszemlék egyik főszervezője, a Sára Sándor vezette Duna Televízió alelnöke, majd az Uránia Nemzeti Filmszínház igazgatója volt, az egyesületben és az egyesületért végzett áldozatos munkája elismeréseként a tagság egyhangúlag tiszteletbeli elnökké nyilvánította.