Apolló Mozi –
Pécs

A több, mint százéves Apolló Pécs első mozija, a régió egyetlen művészfilm-színháza. Egyedi filmkínálata mellett a szabad párbeszédek, társaságok és kultúrák találkozóhelye. A műsor gondos szerkesztői válogatás eredménye, értékválasztásaink a legritkábban marketing-alapúak. Az Apolló morális felelősségvállalása, hogy filmjeivel segítse elgondolni a lehetséges világok legjobbikát. Kurátori elvünk európai arthouse hagyományokat ápol, és nyitott a minőségi fősodor irányában. A vetített filmek európai filmfesztiválokon bizonyítják sikerüket, prominens rendezők alkotásai, illetve magyar rendezők meghatározó művei. Kiemelten kezeljük olyan filmek bemutatását, melyek a kisebbségben élés és a másság kérdéseit tematizálják. A filmvilág legtávolibb országainak darabjaival válik teljessé kínálatunk.

Az Apolló 1912-ben Pécs első állandó mozijaként, s az ország első vidéki hangosfilm-színházaként indult. Jelenleg a régió egyetlen művészmozija. Épülete Károlyi Emil tervei alapján készült el. Nagytermét Gebauer Ernő történelmi népcsoportokat ábrázoló freskói díszítették, és részben díszítik máig: a mozi a 2004-ben átalakított, felújított Apolló-házban nyílt meg újra néhány év pihenő után, s működött tíz éven át 2014-ig a budapesti Cirko Film – Másképp Alapítvány keze alatt. A pécsi székhelyű Apolló Mozi Alapítvány, a mozi jelenlegi gondozója 2014 augusztusában alakult meg civil kezdeményezésre, közhasznú, non-profit szervezetként.

A két terem 100, illetve 40 kényelmes fotelje előzetesen, online foglalható. Az Apolló, az Europa Cinemas Network tagja, Pécs történelmi belvárosában vár. Jegyedet készpénzzel és kártyával is kifizetheted.

elérhetőségeink:

7621 Pécs, Perczel Miklós u. 22
web: apollopecs.hu
közösség: facebook.com/apollopecs
üzenet: m.me/apollo.pecs
pénztári telefon: 0670 286 8447