Klassz Napok 2023-24 – Kedvezményes diákvetítések az art mozikban

Kedvezményes mozivetítések 500 Ft / fő jegyáron – A tanév vége után is, egészen 2024. augusztus 31-ig elérhető!

A Nemzeti Filmintézet 2020 márciusában indította el a KLASSZ oktatási és ifjúsági programot, amely a klasszikus (innen a projekt neve is) magyar filmekre épül. Ezt a kezdeményezést bővíti országos körűvé a Nemzeti Filmintézet és az Art-Mozi Egyesület új, közös programja, mely a “KLASSZ NAPOK – Diákvetítések az art mozikban” nevet kapta.

A 2023 szeptemberétől elindult, első körben 2024. augusztus 31-ig tartó együttműködés célja, hogy minél több általános és középiskolás jusson el moziba, és legyen része a közösségi filmnézés élményében. Az Art-Mozi Egyesület ennek érdekében bevonja a hazai art mozikat, mint a vetítések fő helyszíneit, és folyamatos kapcsolatot tart az iskolák, a filmszínházak és a filmeket biztosító forgalmazók között.

Mit kínálunk a programban résztvevő pedagógus kollégák részére?

KLASSZIKUS ÉS ÚJ FILMEK SZÉLES VÁLASZTÉKA

A klasszikus hazai filmkincsre épülő, valamint a közelmúlt magyar filmterméséből álló válogatás szinte minden tantárgy oktatásában segítséget nyújthat a magyar irodalomtól a történelmen, a digitális és vizuális kultúrán, a dráma és színház, és természettudományi tantárgyakon át az osztályfőnöki órákon feldolgozandó morális problémákig. Ez a válogatás hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok jobban megértsék az adott témát, közelebb kerüljenek egy-egy korszakhoz.

A programban elérhető filmek részletes listájához kérjük, kattintson a kiválasztott kategóriára:

A fenti oldalak megtekintését a táblázatos formátum miatt laptopon vagy asztali számítógépen javasoljuk.

KEDVEZMÉNYES MOZIVETÍTÉSEK

A filmeket az iskolájukhoz legközelebb eső art moziban tudják megtekinteni, kivételesen kedvezményes, 500 Ft / fő jegyáron. A jelentkezési űrlap kitöltését követően kollégáink javaslatot tesznek a lehetséges vetítési helyszínekre, és a kiválasztott mozival az Art-Mozi Egyesület projektkoordinátora egyeztet a vetítés részleteiről.

OKTATÁSI SEGÉDANYAGOK

A filmek egy részéhez már komplex tanári segédanyag csomag  is rendelkezésre áll, amely ötleteket és kreatív feladatokat kínál a filmek élményszerű feldolgozásához. Ez a program különösen fontos a mai tizenévesek számára, hiszen az ő nyelvük, kifejezésmódjuk és tudásuk már jóval nagyobb arányban a képi ábrázolásokon, jeleken és mozgóképeken alapul, mint az előző nemzedékeké.

SZERVEZÉSI TISZTELETDÍJ

Az egyes csoportos diákvetítések során közreműködő, az osztályt, csoportot kísérő 1 fő pedagógus szervezőmunkáját minden sikeresen megvalósult vetítés után bruttó 10.000 Ft megbízási díjjal honoráljuk, az Art-Mozi Egyesülettel kötött egyedi megbízási szerződés alapján.

JELENTKEZÉS A PROGRAMBA

Ha körvonalazódott Önben, melyik filmet, filmeket szeretné a diákjaival megtekinteni, kérjük, töltse ki az alábbi oldalon elérhető jelentkezési űrlapot, és kollégáink keresni fogják Önt a további tudnivalókkal kapcsolatban.

Tovább a “Klassz Napok 2023-24” program keretében megvalósuló vetítés Jelentkezési űrlapjához

KAPCSOLAT

Amennyiben kérdése merül fel a programmal és a vetítésekkel kapcsolatban, kérjük, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal az alábbi e-mail címen:

szervezes (kukac) artmoziegyesulet.hu

A projekt koordinátorai az Art-Mozi Egyesül részéről Koczó Kinga és Szombati-Vajda Melinda.

Ezúton köszönjük a kezdeményezésben és a kampány lebonyolításban az Oktatási Hivatal, a Pedagógiai Oktatási Központok, az általános- és középiskolák tantestületeinek a segítségét!

.